Реклама / Ads
6| 7507 |19.02.2015 НОВИНИ

Съдия Соня Янкулова с наградата "Юрист на годината"

.
Съдия Соня Янкулова
Наградата "Юрист на годината" на юридическия сайт "Правен свят" заслужи съдията от Върховния административен съд (ВАС) Соня Янкулова. Тя бе избрана след гласуване от ресорните репортери на основните медии, които отразяват работата на съдебната система.
 
С наградата на редакцията на "Правен свят" бе отличена и Елка Атанасова, член на Висшия съдебен съвет.

 
Соня Янкулова получи най-много гласове от журналистите сред общо 11-те индивидуални и трите колективни номинации за "Юрист на годината". Мотивът за номинацията на съдия Янкулова беше значителният ѝ принос за спазването на върховенството на закона.
 

"За съжаление това често се случва през нейните особени мнения. Пример за това е особеното мнение на съдия Янкулова по делото КТБ, както и отказът ѝ да подкрепи позицията, че трите имена на съдиите са лични данни. Тя има принос към развиването на достъпа до обществена информация в България, както и към коригирането на някои пороци в дисциплинарната практика на Висшия съдебен съвет", мотивираха се журналистите.

 
"Приемам наградата не толкова като оценка за моята лична работа, колкото като оценка за значението и ролята на труда на съдията. Правосъдието е най-върховното благо на обществото, защото сигурността и неприкосновеността, които дава на всеки един гражданин, са здравите основи на правовата държава. Аристотел е казал, че единствената сигурна и стабилна държава е тази, във която всички са равни пред закона. А съдията е този, когото държавата и обществото са овластили да осигурява равенството пред закона и правосъдието. Затова посвещавам тази награда на всички колеги съдии, които ежедневно, с професионализъм и със сърце, изпълняват своите задължения и упражняват властта, която им е дадена, по начин, който гарантира равенството и правосъдието на всеки и така ги осигуряват на цялото общество", заяви съдия Янкулова.

Припомняме, че съдия Янкулова преди време бе заместник-министър в министерството на отбраната, а след това и заместник-министър в МВР.

 
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4956 |16.02.2015 ВСС се дърпа по казуса със съдия Янева, дето подписа „Червеи” . 7| 5642 |15.02.2015 Арестуваха съдия заради подкуп . 11| 6618 |13.02.2015 Г. Караджов пред Фрог: Съдия Янева да отиде на съд за СРС-тата . 9| 4771 |12.02.2015 Един и същи съдия е подписвал за „Червеи"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads