Реклама / Ads
4| 4329 |12.12.2014 НОВИНИ

Съдия от ВСС: Трябваше френският посланик да каже за проблемите, за да има проверки

.
Членът на ВСС съдия Калин Калпакчиев
Нерешаваните навреме проблеми в съдебната система сега ни настигат като лавина. Със сигурност има съдии, които не си вършат добре работата. ВСС има отговорност в случаи с конкретни данни за злоупотреби истината да бъде показана и да има наказания.
 
Това каза членът на ВСС съдия Калин Калпакчиев в сутрешния блок на бТВ. Проблемите, които постави френският посланик, са известни и на нас. След твърденията му са назначени много проверки, които следващата седмица ще дадат резултат. Магистратът отбеляза, че когато на един проблем се добави международна окраска, той добива по-голяма сила.

"ВСС трябва да даде качествена оценка на случая и към съдията да се предприемат справедливи действия", смята Калпакчиев. Той призна, че има проблеми и по други случаи не само със съдия Ченалова. Той отбеляза, че вече се взимат мерки. В конкретния случай на съдия Румяна Ченалова аз бях на изслушването. Тя изложи своята гледна точка, но не се изказа достатъчно убедително.

Калпакчиев посочи, че не познава синдика, но има дисциплинарно производство, образувано срещу нея от времето, когато е била адвокат. Тази проверка е свързана с делото по САПАРД. Важното е в този случай да се действа добросъвестно и обстойно, за да се разкрие цялата истина. Убеден съм, че този път ВСС ще си свърши работата, защото е под натиск.

Той посочи, че е добре да се оказва натиск върху ВСС, за да си върши работата. Странно е, че в официалната позиция на СГС е в подкрепа на твърденията на съдия Ченалова, а ние от ВСС още не сме установили дали твърденията са факти. Това е притеснително, отбеляза той.

Случайното разпределение на дела е много важно, за да се избегне корупция, софтуерът трябва да бъде много добър. Калпакчиев посочи, че софтуерът има пробойни. Според него той трябва да бъде незабавно сменен. Няма доверие и в хората, които работят с този софтуер. ВСС си върши работата, колкото може. Въпросът с оставката на ръководството на ВСС трябва да е по индивидуална преценка. Аз съм избран от съдийските среди, не от парламента, завърши Калпакчиев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 4289 |12.12.2014 Омбудсманът: На корумпирания съдия все ще му се падне дело и при надежден софтуер . 3| 3966 |11.12.2014 Руснак закарал съдия Лозан Панов до Пирогов с кола под наем . 25| 6863 |10.12.2014 Съдия Ченалова: Не съм "гнила ябълка", а синдикът Велков е супер . 35| 25363 |07.12.2014 Татяна Дончева: Съдия Ченалова ми е състудентка, работи за ГЕРБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads