Реклама / Ads
4| 5804 |13.04.2017 НОВИНИ

Съдийка нарушава Етичния кодекс със скандални снимки

.
Миналият уикенд в медиите излезе информация за решение на съдия от врачанския районен съд, която бързо стана водеща новина в страната. Случайно или не, но точно в събота стана ясно, че е отменен рекордният акт за 500 000 лева, издаден от директора на РИОСВ във Враца, на частната „Ботуня Енерджи“.
 
Самият факт сам по себе си бе толкова скандален, че незабелязано някак встрани остана името на съдията, който е застанал срещу държавата заради интересите на частна компания.

Припомняме, че на 18 септември 2016 г. ВЕЦ „Луна“ изби рибата в река Ботуня и това доведе до реагирането на всички институции. Тогавашният министър на околната среда и водите Ивелина Василева пристигна спешно на мястото и определи замърсяването като екологична катастрофа.

"Пораженията са с километри надолу. Не може да позволим нещо подобно да се случва. Затова прилагаме цялата строгост на закона. Отнемане на разрешителното за водоползване на това съоръжение. Освен това ще наложим най-строгата глоба - половин милион лева", заяви министър Василева. Мъртвата риба от реката, която се задуши при изпускането на голямо количество наноси от водното огледало на малкия ВЕЦ "Луна" е събрана. Багери са започнали почистване на наносите, обобщи Ивелина Василева и уточни, че в резултат на екологичната катастрофа е установено и измиране на защитени видове риба.

Въпреки този апокалипсис, описан от министър Василева, още на 2 март тази година съдия Вероника Бозова от районен съд Враца скандално е отменила наложената от държавата чрез РИОСВ глоба в размер на 500 000 лева на виновните за екокатастрофата.

Оправдателното решение по НАХД 1215/2016 г. на говорителката на районния съд в областния град предизвика буря от коментари в социалната мрежа и в медиите. Обобщени, те изглеждат така: Кой взе парите?

Информационна агенция BulNews.bg  публикува снимки от публични прояви на врачанската съдийка Вероника Бозова, които много точно показват нейната вътрешна убеденост. Те ще бъдат изпратени като официален сигнал до Висшия съдебен съвет, където да решат дали със своето поведение на публично място съдия Бозова не е нарушила Етичния кодекс на българските магистрати. Нека те да преценят дали е уместно магистрат да се облича като джихадист или като строга полицайка, която бие с палка затворник, и тези снимки да бъдат публични.



Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4505 |10.03.2017 Отстраняват бавната съдийка от СГС Елка Пенчева . 1| 4314 |07.03.2017 Панов предложи наказание за съдийка заради Ценко Чоков . 6| 4252 |04.03.2017 Турция: Меркел нарушава правата ни . 2| 3798 |14.02.2017 Съдийката, пуснала от ареста Ценко Чоков, кандидатства за шеф на наказателен съд

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads