Реклама / Ads
2| 5278 |23.09.2010 НОВИНИ

Съдиите с евтини имоти зад атаката срещу Пенчев

.
“Имам три апартамента на пъпа на София, които съм декларирал”. Това заяви председателят на Върховния административен съд Константин Пенчев преди заседанието на Висшия съдебен съвет.
 
Той категорично отрече информацията от сигнала на депутата Яне Янев, според която притежава апартамент в Париж. Пенчев предполага, че зад сигнала стоят трима върховни съдии, които той е освободил като ръководители на отделения във ВАС.

“Ясно е кои са тези върховни съдии, които са сигнализирали Яне Янев. Няма какво да коментирам глупости”, заяви Пенчев. Председателят на ВАС не пожела да конкретизира имената на магистратите, но последните трима, които са освободени от него са скандално известните съдии – Панайот Генков, Николай Урумов и Андрей Икономов. Тримата напуснаха постовете си, след като се разбра, че техни роднини са се сдобили с апетитни парцели в Приморско като “крайно нуждаещи се”. “Няма да отмъщавам на никого”, заяви Пенчев.

Председателят на ВАС посочи още, че е участвал в около 300 дела, но винаги е спазвал принципа за случайно разпределение. Дори когато са били изборните дела, той е бил проверяван от инспектората към ВСС, който обаче не е установил никакви нарушения.

Още от както е станал народен представител през 2001 година, Пенчев е декларирал трите си жилища в центъра на столицата. Притежава наследствен имот от 54 кв. м. на ул. “Г.С. Раковски”, както и два придобити по време на брака апартамента със съпругата му адвокат Мирена Пенчева. Това е жилищата на ул. “Славянска” от 180 кв. м. и на ул. “Райчо Димитриев” от 160 кв. м.

Председателят на ВАС коментира и делото “Камчийски пясъци”и нападките, които получи. “В решенето за “Камчийски пясъци” пише, че според заключението на вещите лица не са ясни границите на тази защитена територия. При това положение не може да има зона с ограничителни разпоредби без ясни граници”, обясни Пенчев. По думите му от МОСВ е трябвало да издадат заповед, с която да се очертаят границите, но това не е направено. “Четири години по-късно разбирам, че не само това не се е случило, но и са направени заменки и наскоро министър Караджова ги е спряла”, каза Пенчев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 5471 |21.09.2010 РЗС атакува топ магистрат за доходи, имоти и конфликт на интереси . 3| 4828 |20.08.2010 ВМРО брани български имоти зад граница . 0| 4962 |18.08.2010 Тайни търгове за евтини горива и алкохол . 22| 5460 |12.08.2010 БАН: Топят ни с високи заплати, искат имотите на Академията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads