Реклама / Ads
0| 4796 |08.03.2019 НОВИНИ

Сагата с либийския танкер ”Бадр” в Бургас се заплита все повече

.
Либийския танкер ”Бадр” бе прекръстен на ”Бдин”.
Препродажбата на кораба на базирана в Либерия компания „Морган и КО“ не е отразена в система Equasis и базата данни на Международната морска организация. В тези бази липсват и каквито и да е било данни за корабен-оператор с такова името. Въпреки това представител на компанията коментира пред БНР, че може кораба да отиде за скраб.
 

Всички действия, свързани с танкер BADR подлежат на наказателна отговорност. Това пише в протестно писмо на либийската национална танкерна компания GNMTC, което бе разпространено дни след поява на информация в медиите, че сдружението „Булгаргеомин Лтд.“ ДЗЗД е продало кораба на офшорна компания, зад която стоят други български граждани, припомня Maritime.bg.

 

„Надлежно обявяваме, потвърждаваме и посочваме, че този кораб представлява наша еднолична собственост. Никакви други компании, лица или други дружества не притежават никакви права и никакви валидни претенции срещу нас и срещу кораба“, подчертават от GNMTC.

 

Както и Фрогнюз съобщи, гръцката полиция арестува Георгиос Лапас, който според гръцкия нотариус Йоана Андреадаки е организирал фалшифицирането на морска ипотека върху танкера BADR в полза на “Булгаргеомин” ДЗЗД. Задържането е станало по европейска заповед за арест, издадена от българската прокуратура още в началото на 2018 г. твърди гръцкият вестник „TO VIMA“, позовавайки се на съобщение на гръцката полиция.

 

От специализираният сайт Maritime.bg не са успели да получи коментар от настоящия собственик на плавателния съд, но според агента на кораба – базирана в Бургас компания, сделката за продажбата е законна.

 

„Още не сме решили дали ще го използваме или ще го препродадем“, заяви пред БНР Жан Стоев, представител на либерийската „Морган и КО“, която е новият претендент за собствеността на плавателния съд.

 

Евентуалната препродажба на кораба все още не е отразена в система Equasis и базата данни на Международната морска организация. В тези бази липсват и каквито и да е било данни за корабен-оператор, базиран в Либерия, опериращ под името „Морган и КО“, пише още медията.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 6287 |06.03.2019 Задържаха фалшификатора на ипотеката на либийския танкер БАДР в Гърция . 2| 3894 |05.03.2019 Танкера "Бадр", който уж стана "Бдин", вече бил либерийска собственост . 7| 8936 |08.02.2019 ООН информира 320 държави и организации за отвличането на либийския танкер в България . 15| 4499 |08.02.2019 Борисов: Ще покажем от танкер до бензиностанция как се контролира горивото

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads