Реклама / Ads
19| 4912 |11.09.2011 НОВИНИ

Сагата с руските туристи в Бургас продължава

.
Трети ден продължава сагата с руските туристи в Бургас. Засега разрешение на конфликта не се вижда. Група от 30 туристи от Латвия на туроператора "Алма тур" бе пренасочена към друг полет на нискотарифна латвийска авиокомпания. Самолетът току що излетя от бургаското летище за Рига.
 

 Все още е в сила решението на "България еър" да анулира всички резервации на туристическата агенция "Алма тур" заради натрупаните от нея задължения в размер на 7 милиона лева. С автобус на "Алма тур" пристигнаха латвийските туристи на бургаското летище, въпреки че полета за Рига в 5.00 часа тази сутрин беше отменен, те казаха, че не са притеснени за пътуването си до латвийската столица, тъй като са имали информация, че самолетните им билети са платени. Днес няма друг резервиран полет на туроператора "Алма тур". Утре има планиран полет до Москва, който ще бъде изпълнен, казаха представители на авиокомпанията "България ер".

 

Очаква се да бъдат подновени преговорите между ръководствата на националния превозвач и туристическата компания. До момента те протичат без резултат. От офиса на "България ер" на бургаското летище съобщиха, че до края на септември има планирани още 12 полета с туристи на Алма тур. Те ще бъдат изпълнени само ако двете компании постигнат споразумение за изплащане на натрупаните от туроператора финансови задължения. "България Еър" е готова на преговори с "Алма Тур" "по всяко време", заяви в предаването "Неделя 150" на "Хоризонт" представителят на авиокомпанията Стоян Георгиев:

Ние сме декларирали нашето желание наистина да проведем конструктивни разговори и да излезем от тази ситуация. През изминалите два дни такива срещи бяха провеждани, но те не доведоха до финално решение.

Управителят на "Алма Тур България" Любомир Панковски отрече до този момент да е имало преговори с авиопревозвача и призова да не се изнася непотвърдена информация за размера на задълженията на "Алма Тур Флай":

От тях нямаме никаква индикация за желание за преговори и за излизане от тази криза още днес. Ние знаем за проблема, който имаме в "Алма Тур Флай". Никога не сме отричали, че имаме задължение към тази компания "България ер", но както във всеки един търговски спор има две гледни точки, има две страни.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 58| 6338 |10.09.2011 Война в туризма! Борисов изпрати самолет за бедстващи туристи . 21| 6054 |03.08.2011 Уорлик в Бургас: Съдът спокойно да реши за "Лукойл" . 5| 5101 |24.07.2011 Погнаха собственици на басейни в Бургаско . 16| 5427 |24.07.2011 Канибал побърка бургаски квартал

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads