Реклама / Ads
7| 8070 |26.08.2012 НОВИНИ

Сахара в България - опасно за живота. Пийте вода с лимони

.
Това е спасението...
Поредният горещ ад ще се изсипе днес над България. Температурите ще достигнат 42 градуса, в шест области е обявен код „червено”. Опасни за здравето ще са Русе, Плевен, Велико Търново, Ловеч, Враца и Монтана.
 
Лекарите съветват всички, които имат и най-малък здравословен проблем да не предизвикват съдбата с разходки по обед и в следобедните часове, когато на слънче температурите ше стигнат 50 градуса, колкото е и в Сахара. Особено грижи трябва да се полагат за децата и възрастните хора. Всяко геройство или безразсъдство могат да доведе до големи неприятности и фатални последици.
В пълна бойна готовност са екипите на „Бърза помощ”. Пийте вода и сокове, най-вече от домати. Спасителен е и лимоновия сок. Никакъв алкохол!

Код "червено" ни праща в прегръдката на Сахара...

Това е вторият червен код, който НИМХ обявява за това лято. Предишният се засягаше три области - Плевенска, Русенска и Великотърновска, по време на горещниците - 15, 16 и 17 юли. Живакът на термометрите тогава показваше 43 градуса на сянка.

Код "червено" означава, че времето е много опасно. Прогнозирани са метеорологични явления с изключителна активност и опасни за дравето.

Времето е много опасно, предупреждават и от НИМХ. Прогнозирани са метеорологични явления с изключителна интензивност. Възможни са големи щети. Явленията може да заплашват живота в голяма част от областта. Задължително следвайте разпорежданията и всички съвети, дадени от властите, и бъдете готови за извънредни мерки.

Не прекалявайте с климатиците в колите, защото голямата разлика в температурата навън и в колата могат също да бъде страшно опасна. 

Ако все пак се налага да излезете, обличайте светли дрехи, най-вече бели.


В останалите области на страната е обявен код "оранжево", тъй като се очакват максимални температури от 39 до 40 градуса.

Подобни сахарски температури по това време на август не са отбелязвани от десетилетия, категорични са синоптиците.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 6022 |25.08.2012 Цв. Цветанов: Чакайте още арестувани в България! . 2| 5709 |19.08.2012 Бивш агент на ЦРУ: България сама може да разкрие атентатора . 7| 5521 |18.08.2012 Двамата, замесени в наркотрафика в България - с обвинения . 69| 5818 |17.08.2012 БСП: Искат да превърнат България в държавата ГЕРБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads