Реклама / Ads
3| 4520 |08.11.2014 НОВИНИ

Сайт ще ограмотява децата в секса

.
Сайт ще ограмотява децата в секса. Това ще стане в рамките на инициативата „Промяната”, за който стои Николета Попкостадинова.
 

Тя  провокира с хрумването за онлайн платформа за сексуално образование на деца, съобщи Нова телевизия. Николета е още един желаещ да внесе промяна в живота на децата в България. Това, което е намислила обаче, предстои да изненада най-вече самите тях.„Онлайн платформа, която да бъде разделена на две части. Едната част да има всичко от А до Я като речник за сексуалното здраве”, обяснява тя.

 

„Примерно днес нещо сте си говорили и сте чули нещо странно и по-различно в училище или по между си - да речем "гъбична инфекция" например. Цъкате и долу в 4 реда има обяснение”, добавя Николета.

 

„Струва ми се добра идея, защото някои хора ги е срам да говорят с родителите си на тази тема и ще могат да видят в сайта какво означават понятията. - Ти с твоте родители разговаряш ли за тези неща? - Малко ме е срам”, обяснява 13-годишният Николай.

 

Освен как да преодолеят срама, децата ще могат да научат как да се предпазят и какво да правят ако се съмнявят, че имат проблем.

 

Платформата ще бъде предназначена за младежи до 18-годишна възраст и ще поднася информацията на разбираем за тях език. „Основната част ще бъде ще бъде свързана с интерсни факти, съвети свързани с интимните отношенията между мъжете и жените. Например, 10 интересни факта за менструалния цикъл”, пояснява Николета Попкостадинова.

 

„Понеже сме малки и на нас ни е интересно и сме любопитни и затова искаме да разберем повече неща. - Между вас говорите ли за това? - Да. - Ама научавате ли нещо или само глуости си говорите? - Само глупости!”, казва 13-годишният Петър.

 

Ако победи в "Промяната", Николета предвижда да отдели в платформата и място за въпроси, на които да отговарят едни от най-добрите специалисти в областта.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5462 |04.11.2014 Д. Цветков пред Фрог: Кризата кара децата да си играят на Ислямска държава . 0| 4507 |05.10.2014 ЦИК: Политическа сила агитира на сайт под формата на обучение . 3| 4633 |05.10.2014 Гуцанов: Гласувах, за да са спокойни хората за бъдещето - своето и на децата си . 0| 4695 |26.09.2014 Няма хакерска атака към сайтовете на ДАНС и МВР

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads