Реклама / Ads
32| 6096 |15.10.2013 НОВИНИ

Съкращават администрацията от зор, не по план

.
Президента на КТ „Подкрепа“ Константин Тренчев Източник: Булфото
Не сме съгласен със съкращенията в администрацията, това са 14 000 души. За да се правят съкращения е необходимо електронното правителство да работи. Няма да допуснем съкращения в приходната администрация, тези които работят на терен и контролните агенции – ГИТ и РИОКОЗ.
 

Това заяви пред бТВ президентът на КНСБ Пламен Димитров. Необходимо е тези служби да се укрепват, категоричен е синдикалистът.

Според президента на КТ „Подкрепа“ Константин Тренчев няма никакъв план, това е направено от зор, защото парите не стигат. Държавната администрация в действителност е раздута, но оптимизация е необходима да се прави след определен план. Сигурен съм, че никой не знае какво правят в Агенцията за българите в чужбина, каза Тренчев. Той разкритикува партиите, че не са обявили намеренията си за съкращения в предизборните програми, а и не уведомяват синдикатите за готвените уволнения.

Във всички 49 структури на администрацията са разпратени писмата от Министерството на финансите и до вчера трябваше да пратят информация за намаляването на работниците. Недопустимо е това да се прави без мнението на синдикатите, отсече Пламен Димитров. Той изрази надежда, че МС ще представи и макрорамката на бюджета.

Досега кабинетът не е представил на синдикатите разчетите. Искам да видя дали правителството ще предложи нова философия на бюджета, каза Димитров. Актуализацията е бюджета на Дянков, но по-лош. Ако това се повтори ние сме против, добави президентът на КНСБ.

Позицията му беше подкрепена от Константин Тренчев, който определи ситуацията като „без Дянков по дянковски“. Ако не ни кажат нищо и ни го представят в последния момент ще им кажем „майната ви и на съвета“, ядоса се синдикалистът. Масов спорт е вече невнасянето на осигуровки и ние имаме предложения за криминализиране на неплащането им – няма как да се натрупат 2 млн. здравнонеосигурени, заяви Димитров.

Ако няма по-добро разпределение в бюджета в сферите ще има напрежение. Въгледобива, Напоителни системи, енергетиката, пощите, БДЖ са хронично недофинансирани и може да се стигне до протести, предрече президентът на КНСБ.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 5239 |13.10.2013 Орешарски: Съкращенията в администрацията ще са различни по ведомства . 18| 5153 |12.10.2013 Орешарски потвърди: Предстои сеч в администрацията . 9| 4786 |12.10.2013 Бобева: Едва ли има противници на съкращенията в администрацията . 16| 8239 |12.10.2013 11 хил. аут от администрацията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads