Реклама / Ads
11| 6788 |23.11.2015 НОВИНИ

Салах Абдеслам преметна полицията в Белгия, 16 задържани

.
Салах Абдеслам
Най-издирваният човек в Европа - Салах Абдеслам, главен заподозрян за кървавите атентати в Париж, бил забелязан снощи от полицията, но успял да й се измъкне и може би пътува с автомобил Бе Ем Ве към Германия, пише британският вестник "Телеграф" в електронното си издание.
 
Белгийските федерални прокурори признаха на пресконференцията късно снощи, че при масираната операция на армията и полицията в Белгия в неделя ислямистът Абдеслам не е заловен. Той бил засечен от полицията близо до град Лиеж около 19.30 ч. местно време снощи, но успял да избяга, съобщава белгийският вестник "Дерниер йор".

Абдеслам се отправил към Германия по магистрала Е40 и отново успял да избегне полицейска проверка.

Прокурорите потвърдиха, че Абдеслам не е между 16-те арестувани при 19-те полицейски обиска снощи и отказаха да отговарят на въпроси за него, посочва "Телеграф".

Брюксел остава под най-висока степен на тревога за непосредствена заплаха от атентат, който може да бъде извършен от терористи на няколко различни места, съобщи вчера премиерът Шарл Мишел.

Белгийците реагираха сюрреалистично на призива на властите да не разпространяват информация за антитерористичната полицейска операция снощи, като заляха социалните мрежи със снимки на котенца, предаде Франс прес.

Пародийният сайт НордПрес поде публикуването на изображения на котенца в средата на миналата седмица, като създаде героя "Абу Мяу" - коте с пояс с експлозиви, представено за подбудител на атентатите на 13 ноември в Париж.

Снощи белгийските власти поискаха медиите и потребителите на социалните мрежи да се въздържат от споделяне на информация за полицейските акции в редица брюкселски райони и в Шарльороа.

Братът на издирвания във връзка със серията терористични атаки във френската столица Салах Абдеслам сподели, че семейството му се надява той да се предаде на властите, пише германският вестник Die Welt, позовавайки се на репортаж на белгийската телевизия RTBF.

Само по този начин соченият за отговорен за нападенията в Париж може да даде „отговори“ както на своето, така и на семействата на жертвите, загинали при атентатите.
„Искаме да видим Салах или в затвора, или в гроба“, заяви Мохамед Абдеслах.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 5091 |15.11.2015 Франция издирва Абделсалам Салах за касапницата . 3| 4285 |15.09.2015 Ало-мафията преметна баба два пъти за час . 17| 11346 |30.08.2015 Николай Банев преметна и Нова телевизия, скри се . 0| 8186 |22.07.2015 Скандал! Австрийски търговец-менте преметна ДАТО

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads