Реклама / Ads
70| 9929 |30.03.2011 НОВИНИ

Съмнения витаят около смъртта на президенския приятел М. Михов

.
Неочакваната смърт на Михаил Михов - Бирата, който беше намерен днес безжизнен в хотелска стая в Правец, е твърде мистериозна. Това коментира за Frognews.bg бившият шеф на НСС и председател на СДС-София ген.Атанас Атанасов.
 


Според него твърде странна е прибързаната информация на МВР, че причина за смъртта на Мишо Бирата е инфаркт, след като тепърва предстои да бъде направена аутопсия на трупа, която да докаже това. 

Атанасов направи аналогия със смъртта на най-верния човек на Ахмед Доган - Ахмед Емин, за който МВР също толкова бързо оповести, че става дума за самоубийство, въпреки липсата на неопровержими доказателства. 

Всъщност, след убийството на Емил Кюлев и простреляният Манол Велев, за които атентати и досега нищо не се знае, Михаил Михов е третият приятел на президента Георги Първанов, който умира при толкова мистериозни обстоятелства, смята екс-шефът на НСС.

По-рано днес председателят на РЗС Яне Янев също беше резервиран по отношение на версията, че инфаркт е покосил Мишо Бирата. Официалната версия, която опитват да наложат в общественото пространство - че е умрял от инфаркт, е изключително нагла. Смъртта е без аналог за целия ни преход. Ликвидира се изкючително важен свидетел за корупция на високо ниво", коментира Янев пред БЛИЦ. Така и не става ясно обаче Янев като криминален експерт, като патоанатом или като политик, нашумял с подписка, в която фигурират мъртъвци, се изявява.


Интересен е фактът, че Михаил Михов е останал да спи на половин час път от София, където е имал уговорени срещи. От хотела обясняват, че бил чест гост там. Не е ясно дали се е срещал с някого в Правешкия луксозен хотел. Това е вилаетът на Валентин Златев, шеф на ЛУКойл - България. Златев е известен като един от най-доверените приятели на премиера Бойко Борисов и президента Георги Първанов. Името на Мишо Бирата нашумя по време на скандала с изнесените от службите СРС-та с разговори на митническия шеф Ваньо Танов и Борисов, в които премиерът разпорежда да се изтегли започналата проверка в бирения завод "Леденика" на Михов. Тогава Борисов обясни, че бизнесмена се застъпил лично Първанов. Президентът призна с "половин уста", че Бирата му се оплакал от проверките. 

Хотелът в Правец е любимо място за тайни срещи на ВИП-персони. Там Георги Първанов събира активистите на учреденото от него движение АБВ. Чест гост там е и Бойко Борисов. Според слухове, на потайни сбирки там са присъствали още Слави Трифонов, Христо Стоичков и други персони, които са обсъждали важни държавни дела, включително и назначенията на министри и съставянето на политически коалиции.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 27| 9080 |30.03.2011 Смъртта на Михов - една смърт, удобна на всеки . 0| 14084 |30.03.2011 Депутатите обединени – около Закона за БАН . 2| 5177 |23.03.2011 Разследването за смъртта на Емин приключва през април . 15| 12763 |10.03.2011 Имаш съмнения за данъка – администрацията го проверява

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads