Реклама / Ads
18| 5165 |18.11.2013 НОВИНИ

Само 20 на сто от КНСБ искат национална стачка

.
Проучване на синдиката, в което са участвали над 1800 синдикални членове, сочи че над 51% от тях настояват за национални протести с искания за увеличаване на доходите и сигурността на работното място. Под 20% от участвалите в проучването са за национални стачни действия.Това каза в "лице в лице" по bTV лидерът на КНСБ Пламен Димитров.
 

За пенсионерите - добавки, ок, ами за работеща България - нищо. През зимата може да има наистина проблеми. На стачката човек си губи надницата, а на протеста не. Хората, които взимат под 350 лева - как живеят, пита ли ги някой. Искаме държавата да им върне данъка или една заплата и по този начин да ги подкрепи, каза Димитров.По думите му пенсионната възраст трябва да бъде замразена за 7 години.

Две мерки е възможно да станат факт между първо и второ четене на бюджета, смятат от синдиката. Да се осигурят допълнително 200 млн.лв. от криминализирането на укриването на данъци и вноски, с които да се осигури данъчен кредит за работещите бедни.

Президентът на КНСБ е категоричен, че към настоящия момент условия за национална ефективна стачка няма. От КНСБ предлагат промени в пет закона, които да гарантират че всички работници ще получат това, което са заработили. Сред исканията са замразяване на пенсионната възраст, не за една година, както предлага правителството, а до 2021 г., гарантиране правото на сдружаване, на колективно-трудово договаряне и на стачка.

Националната здравна каса продължава да плаща пари, които са задължение на държавата.Андреева да зищитава бюджета си за следващата година по твърдо, посъветва той здравния министър.

Ако и сега няма чуваемост от нашия протест, няма да има нужда някой да организира национална стачка, тя сама ще се случи през ранните месеци на зимата, ако спре токът, предупреди той

Националният съвет за тристранно сътрудничество е реанимиран от това правителство, но нищо не решава, посочи още той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 53| 5523 |17.11.2013 Цв. Йовчев: Кризата ще се разреши от само себе си . 89| 9770 |16.11.2013 Костов: Толкова ниско доверие имаше само кабинетът "Виденов" . 4| 5361 |14.11.2013 Нападателят на Вики с фалшива самоличност . 18| 5060 |14.11.2013 Тренчев разкри, че КНСБ се срещали с Местан и Станишев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads