Реклама / Ads
0| 4640 |24.03.2016 НОВИНИ

Само 4 от жертвите в Брюксел са разпознати

.
Атентаторите
Само 4 от жертвите в Брюксел са разпознати. На третия ден след атентатите прокуратурата призна, че нито един от загиналите не е напълно идентифициран. Докато властите продължават да издирват останалите замесени в терористичния заговор, вътрешните министри от Европейския съюз (ЕС) ще обсъждат единни мерки за борба с екстремизма.
 

 България е представена от вицепремиера Румяна Бъчварова, съобщи БНР. Семействата на всички хора, които все още са в неизвестност след атентатите, бяха доведени във военната болница "Недер Овер Хембек", за да съдействат за разпознаването и да очакват резултати.

 

Сред ранените, настанени в други болници в града, освен белгийци има множество французи, американци, британци, испанци, хора от Португалия, Унгария и Румъния. Още няма данни за пострадали българи.

 

След като медиите обявиха, че се издирва пети участник в терористичните актове, днес беше разпространен фоторобот на мъжа, забелязан да носи голям сак заедно с другия камикадзе Халид Ел Бакрауи. Така терористите на свобода са двама, без да е ясно още колко са участниците в белгийската терористична мрежа от помощници, организирали мащабните атаки.

 

Според анонимни източници на електронното издание "Дериер Йор" първоначалната цел на братята Ел Бакрауи всъщност били атомните централи в Белгия. Твърди се, че те са инсталирали скрита камера пред дома на директора на Белгийската програма за ядрени изследвания. След внезапния арест на Салах Абдеслам обаче братята са се отказали и са ускорили атентатите на летището и метрото, пише изданието.

 

В Брюксел ще се съберат вътрешните министри на ЕС. Според Холандското ротационно председателство темите на дискусия са актуалната ситуация в борбата с тероризма и бързото прилагане на съответно законодателство. Десетки закони и единни стандарти за обмен на информация, превенция на трафика на оръжие и експлозиви, борба с религиозния екстремизъм и други стоят недовършени от правителствата на 28-те държави.

 

И докато се уреждат специални методи за пристигането на министрите, международното летище в Брюксел, което обслужваше 23 милиона пътници годишно, скоро няма да бъде отворено, защото неговият терминал все още е място на престъпление.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4417 |24.03.2016 Терористът Абдеслам онемял след атентатите в Брюксел . 0| 5042 |23.03.2016 Наджим Лахрауи e вторият терорист от Брюкселското летище . 0| 4464 |23.03.2016 Станишев обедини европейските партии с обща декларация за атентатите в Брюксел . 0| 4400 |23.03.2016 Още една жертва от терористичния акт на летището в Брюксел

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads