Реклама / Ads
3| 6531 |07.08.2013 НОВИНИ

Само 50 000 долара обезщетение за убита българска балерина в САЩ

.
Адвокат по делото за загиналата миналата година в САЩ българска балерина Полина Кадийска е внесъл в съд във Филаделфия иск за обезщетение над 50 хиляди долара, съобщава сайтът philly.com.
 

Американецът Деандре Барнс блъсна талантливата българка, след като празнувал 19-ия си рожден ден и после се качил в аудито си пиян. Той се призна за виновен на 8 февруари за шофиране в нетрезво състояние. Сега излежава присъда от 5 до 10 години в щатски затвор. Вчера адвокат по делото Кадийска внесе иск за гражданска отговорност срещу Барнс и два бара в Южна Филаделфия за причиняването на смъртта на младата българка.

"Мислим, че всички те до известна степен носят отговорност за случилото се", каза адвокатът Робърт Сакс. "Този иск цели да държи за отговорни всички, които трябва да понесат вина за своите действия", допълни той.

Освен Барнс искът визира компанията Kelbar, собственик на T-Barr с в Южна Филаделфия, както и нощния клуб Frantic.

Кадийска е била студентка трета година в балетното училище Рок скул. Тя е пресичала улицата във Филаделфия, когато е била пометена от колата на Барнс, който е минал на червен светофар. Барнс първоначално избягал от мястото на престъплението. Проверка за наличието на алкохол в кръвта му след арест показала, че той кара с два пъти повече алкохол от допустимото за възрастта си.

Кадийска починала от раните си ден след като родителите й, които пристигнали от България, са взели решението да спрат животоподдържащите апарати.

Според адвоката, Барнс и негови приятели са пили часове наред в двата бара, преди Барнс да предизвика катастрофата. Според юриста двата бара в Южна Филаделфия също са отговорни за смъртта на клиентката му. Служители на двата бара отрекоха, че Барнс е бил в тях. Седемдесет и седем годишният Том Бар, собственик на Ти-барс твърди, че искът за 50 000 долара е опит да му се вземат пари, с които той не разполага. Бар разказва, че е проверил камерите и че от тях се виждало, че Барнс не е бил в заведението му.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 283| 14174 |28.07.2013 Владислав Горанов от ГЕРБ: Няма ГЕРБ 2, има само Бойко Борисов . 11| 4653 |25.07.2013 Омбусманът се самосезира също за насилието на протеста . 38| 4928 |24.07.2013 Вигенин: Снощи можеше да има и мъртви, не само ранени . 74| 4977 |21.07.2013 Л. Павлова: Това правителство само е наречено "експертно"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads