Реклама / Ads
1| 3984 |19.05.2016 НОВИНИ

Само Бинали Йълдъръм е кандидат за премиер на Турция

.
Бинали Йълдъръм
Управляващата в Турция партия назова близък съюзник на президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган като единственият кандидат за премиер на страната, съобщи говорителят на Партията на справедливостта и развитието (AKP) Йомер Челик, пише турският вестник Yeni Şafak.
 
Говорителят на AKP потвърди номинацията на министъра на транспорта Бинали Йълдъръм за председател на партията, което означава, че той автоматично ще стане министър-председател. Официалното гласуване ще бъде проведено на извънредното събрание на AKP на 22 май.

Според близки до AKP източници кандидатурата на Йълдъръм е била утвърдена между петима кандидати. Специално е предпочетена от президента Реджеп Ердоган, който имаше разногласия с Давутоглу. Подчертава се, че Бинали Йълдъръм ще работи в пълна хармония с Ердоган.

Бинали Йълдъръм е от най-старите и много опитни кадри на AKP, който има голям дял в реализирането на мегатранспортните проекти на Турция. Твърди се, че се ползва с изключителното доверие на Ердоган, което е и главната причина за издигането му на този пост и ще следва стриктно начертанията му.

В първото си изявление след издигането му за кандидат за лидер на Партия на справедливостта и развитието Бинали Йълдъръм подчерта, че днешният ден, в който се отбелязва празникът за почит към паметта на Ататюрк, на младежта и спорта е изключително важен момент. Той благодари на Ердоган, когото нарече основател и единствен почетен лидер на AKP. Той обеща,че ще работи активно за единството на партията, за благото на страната и на народа, съобщава БНР.

Междувременно турският президент Реджеп Тайип Ердоган ратифицира подписаното с Европейския съюз споразумение за реадмисия, което е необходимо за отмяна на визите за турски граждани за страните от Шенгенската зона.

 
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 75| 19321 |19.05.2016 Само във Фрог: Разследват шефовете на полицията в Добрич за връзки с ДДС измамници . 1| 4119 |19.05.2016 Самолет на ”EgyptAir” изчезна от радарите . 5| 4477 |18.05.2016 Първо във Фрог: Само 5 митрополити се явиха на заседанието на Св. Синод, другите обявиха тих бойкот . 7| 7431 |18.05.2016 Само във Фрог: Арестуваха жандармерист, ограбил сирийци в Панчарево

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads