Реклама / Ads
11| 7966 |25.06.2019 ПОЛИТИКА

Само ДПС го играе „честна“ любовница

.
Спорът за размера на партийните субсидии заприлича на наддаването за чушки и домати на битака. ГЕРБ засега твърдо държат цена от 1 лев. БСП преди дни пресметнаха, че масрафът може им се върже на 6 - 8 лева на глас. Вижданията на Патриотите също се колебаят в този порядък. Не искат да падат по-долу. Само ДПС се оказаха крайно колебливи , като първоначално заявиха, че искат нула лева субсидия, но преди ден изненадващо заковаха на сегашните 11 лева.
 

Истината е, че този въпрос изобщо не стои на  дневен ред пред  партията на Доган. По тази причина  ДПС играе и „най-честно“ в пазарлъка. Отлично знаем, че на формацията хич не й пука колко пари ще вземе от перо „субсидии“ по една проста причина – същинското й финансово захранване  отдавна върви по твърде побългарения „американския модел“ с яко щавене на бизнеса и прибиране на пари под масата. Още през 2005 г.  Доган публично призна за неузаконената и до ден днешен  симбиоза между политици  и предприемачи: „Имаме си обръч от фирми – те ни финансират, ние им помагаме“. ДПС са наясно, че техните избиратели хич  не ги интересуват  битките за субсидиите.  Могат да ги „строят в две редици“ с  поддържането на страхове като този, че може пак да им сменят имената.

 

Политически анализатори, обаче съзират, че ДПС не пропусна  да си запише актив покрай разгара на скандала. При всички случаи това се прави, за да  може след време да си докарат още политически, разбирай финансови, дивиденти. Допуска се, че срещата между ГЕРБ и ДПС, както и постигнатото скандално „споразумение“ за лев субсидия и отворено финансиране, е била с една цел-да се раздразнят и активират патриотите. Казват, че отношенията във властта приличали на тези в семейството.  Ако мъжът иска да провокира жена си, просто излиза с друга.  И съвсем съзнателно ДПС влезе в ролята на уж използвана любовница. Но  ако съдим по резултатите от  днешния Коалиционен съвет и скрепеното единомислие на управляващите по темата за  субсидията, излиза, че номерът с чуждата жена, е  свършил отлична работа.  Филмът, обаче още  не е свършил и завръзката тепърва предстои.

 

ГЕРБ и Патриотите уж засега си стиснаха ръцете субсидията да падне, но забележете- тепърва ще умуват с колко. Зарекоха се да кажат до лятната ваканция, но защо не и после. През това време  от ДПС със сигурност ще заложат на „Всичко коз“, че  изгладените на пръв поглед  „съпружески отношения“  за сетен път ще стигнат до скандал.  Нищо чудно да има и кютек, особено като се знае, че ГЕРБ няма да си даде лесно идеята за „левче“, най-малкото заради наближаващите местни избори и нуждата от стягане на поизрехавелите редиците в  твърдото ядро. ДПС обаче  вече си  имат стратегия как да изчистят петното на прекарана чужда дама. Първо ще погледат цирка отстрани, а после  ще затегнат примката около вратовете на враждуващите сили, както обичайно става. Така хем ще е на тяхната - 11 лева на глас, хем ще извадят политиците от неудобството да се обясняват пред електората защо не изпълняват съкровените им желания. Така всички „горе“ ще са доволни, а народът  нае…н.

 

 А спомняте ли си откъде започна всичко, за да се стигне до тази дандания? От сигнала на „Шоуто на Слави“, че години наред нашите милиони незаконно са пълнели партийните касички. Да чувате някой да търси виновника за това? Случайно да има наказани за престъпната злоупотреба с народна пара? За съжаление отговорите ги знае само любовницата.

 

Невена Миткова

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 48| 8353 |23.06.2019 Александър Йорданов: Москва може само да се учи от България . 10| 6962 |02.05.2019 Емил Радев уж играе за евродепутат, но гледа към стола на Цацаров . 6| 12310 |19.04.2019 БСП: ”Апартаментгейт” е само върхът - 11 млрд. евро не са отишли само за Цветанов . 9| 18592 |20.03.2019 Само във Фрог: Президентът на Румъния връща Кьовеши начело на прокуратурата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads