Реклама / Ads
18| 12966 |28.05.2018 НОВИНИ

Медии просълзени: Борисов вкарва с левия и десния крак, гол като Путин, хваща големи шарани

.
Бойко Борисов
Журналистката Валерия Велева, известна още като Мадам В. взриви обществото с хвалбите, които изреди по повод срещата на папа Франциск с премиера Бойко Борисов.
 

Възмущението стигна до там, че се наложи опусът, представящ Борисов като син на папата, да бъде изтрит. Медиите, които обслужват политико-олигархичния модел КОЙ застанаха като Матросов на амбразурата, защитавайки писанията на Велева. В непосилната за тях задача, обаче  дори те признават, че думите на Велева звучат „идиотски“. „Ама писала била за Бойко и папата, които били като „баща и син“, имало „химия между тях“. Да, звучи идиотски, но може би така го е усетила“, отбелязва една от тъмно-кафяви пеевски медии.  

 

И предлагат като не ни харесва, да не четем. Съвсем очаквано след това се нахвърлят върху медиите, които отразиха общественото омерзение от публикацията на Велева, озаглавена: „Да погледнеш в очите на папата“.  

Това, обаче не е първата ода, посветена на Борисов. Има още и други, написани от нежна журналистическа ръка,  които с основание биха могли да й съперничат.

 

 Журналистката Звездомира Мастагаркова от ПИК отбелязва през  септември 2017 г.:

“Бойко Борисов жъне успех след успех на сцената на външната политика и вече е дипломат №1 не само на България, но и на Балканите, а позицията му е важна и ключова и в цяла Европа. Ролята му на геополитически лидер в размирния регион вече се доказа след важните срещи и преговори с Ердоган и всички местни лидери, включително като посредник по кризата на Турция с Германия, за което беше натоварен лично от канцлерката Ангела Меркел още в предишния й мандат.

За рекордите му във вътрешната политика вече дори е излишно да говорим, защото безпрецедентната поредица от победи на всякакви видове избори и третият му премиерски мандат са достатъчно красноречиви. Както и развитието му като държавник, което е видно и от новите му приоритети – след налагането на вътрешната сцена, да работи и за външната политика и тотална промяна на имиджа на България.

Днес в Талин той жъне поредния си успех на важната дипломатическа сцена и носи нови и нови позитиви на страната ни. Искат или не критиците му, Борисов вече е политик за историята и името му ще остане в учебниците – като държавник и дипломат №1 на страната ни от времето на прехода, който и най-сетне започва да приключва именно при неговото управление.

Това е и най-важното – Борисов сложи край на прехода. Той извади България от списъка на изоставащите посткомунистически държави в Европа, държавите на трета и четвърта скорост, борещи се едва-едва да преодолеят последствията от затъмнението на Желязната завеса, и я постави на първия ред на дипломатическата сцена. Без него в Европа от няколко години, а особено видимо в последните две, не се случва нито едно важно за съюза събитие.

Той е в близки отношения с всички топлидери и всъщност е един от тях в клуба на големите – с прегръдки и похвали го посрещат от Меркел, през Макрон и Юнкер, до иначе критичния и скептичен към Източна Европа холандски премиер Марк Рюте, както това се случи на вечерята на големите снощи в Талин. А днес един по един всички държавници, присъстващи на срещата на върха в Естония, без изключение, имаха лични срещи с Борисов".

 

Година по-рано-през 2016 г,  журналистката от вестник „24 часа“ Кристина Кръстева едва не примира от захлас по успехите на Бойко Борисов. В средата на 2016 година тя пише: “Хората обядват, аз си ползвам обедната почивка за спорт”, казвал е неведнъж премиерът Бойко Борисов, който на 13 юни навършва 57 г. И това е истина. Той по цял ден не яде - кара само на кафе с мед и вода. Евентуално може да поиска да му нарежат някоя ябълка.

А на обяд (и не само тогава) спортува. Излишно е да се уточнява на каква позиция е на терена - завършен централен нападател е и в живота, и във футбола. Може да вкарва и с десния, и с левия крак. Тежко му не само на вратаря, но и на всеки, който му препречи траекторията, докато се е упътил към целта. Срещата с поразяващата 13-ка (с такъв номер рита винаги Борисов), ако си му противник, е наистина фатална.

Тенисът е другата страст на премиера Борисов. Не по-малък от този на футболния терен е и неговият устрем на корта. Никой не си спомня Бойко Борисов да е участвал в турнир и да не е спечелил купата.

В дома си, както показа тези дни покрай внучето си, има щанга. Но също - лост за набиране и дъмбели. Натоварвал се с тях дори когато за първи път му беше опериран менискусът. Тогава престоя седмици наред с обездвижен крак преди първия си премиерски мандат. Това, че след всяка следваща операция му забраняват да рита и да играе тенис, не го спира.

145 кила вдига Борисов от лежанка. Веднъж, докато Сергей Станишев бе премиер, а той - столичен кмет, бил толкова ядосан на министър-председателя, че вдигнал впечатляващите килограми и докато ги държал във въздуха, реторично попитал: “А Станишев така може ли?”

За Борисов няма терен, на който да не се състезава. Обича да побеждава и вкъщи - всяка вечер прави по една партия шах и който му падне, все го бие. Излизал е и като Путин - гол до кръста и с едър улов - преди 2 г. показа, че е хванал два бая големи шарана.

 

Не случайно след тези писания се пръкна и първата биографична книга, възхваляваща от край до край Борисов от същата Кръстева. Той е най-честният човек, - задъхва се журналистката.

 

Пеевският сайт Блиц не изостава с баданарката (22.09.2016 г): "Премиерът Бойко Борисов направи нещо нечувано по време на визитата си във Велико Търново. На празника на обявяването на Независимостта на България, той бе на откриването на възстановената крепост „Трапезица” в старопрестолната столица, където компания му правеше първата дама на Азербайджан г-жа Мехрибан Алиева. Изненада за мнозина обаче бе това, което направи премиерът след официалната част. Вместо като всеки друг случай да се качи в колата на НСО, която е шофирана от професионалисти, наети да опазят живота му, Борисов сам подкара една от колите в кордона му, установи проверка на БЛИЦ. Разбира се, премиерът се спря да се снима в много хора, дошли да го видят и разговарят".

 

Пак в Блиц: "Лидерът на политическа партия ГЕРБ Бойко Борисов се оказа нощна птица. Бившият и бъдещ премиер подлуди всички само с една снимка. Минути след полунощ той сподели фотоса, който е направил в двора на къщата си в Банкя, в личния си профил във Фейсбук. Над снимката лидерът на ГЕРБ написа "Магнолията ми", а след посланието сложи и усмивчица".

 

Канал 3 от 22 май 2018 г.: "Министър – председателят Бойко Борисов се завърна на футболния терен след дълго  отсъствие поради  тежка травма. Премиерът заяви пред Канал 3, че моментното състояние на спортните бази е по-добро от това през 1989г. Той си пожела България да има футболисти като от златното поколение.

Бойко Борисов игра за ветераните  на Витоша Бистрица срещу  Лудогорец и изведе своя тим до победа  с 2:1 като  се отличи  с гол. На финала "бистришките тигри" ще  спорят  за титлата в лигата на ветераните  срещу  Нефтохимик". (Лудогорец е на Кирил Домусчиев а Нефтохимик се издържа от Вальо Златев)

 

"Господари на ефира" по Нова тв: "Отиваме на церемонията по връчването на наградите "Достойните българи на годината", съучредител е БТН. Гледаме как Бойко Борисов награждава отличени момчета. Всичко това е представено по най-добрият начин. Но по същото време и Канал 3 излъчва награждаването на живо. Там обаче нещата е са толкова розови. От публиката се чува глас, който критикува премиера.

Разбира се, БНТ прикриха случката, за жалост същото направиха и Нова телевизия, и БТВ в новините си".

 

Слагането на Борисов е още по-отдавна. Ето част от публикация в Webcafe.bg
17.01.2011: "Монитор" е единственият вестник, който е с ясно изразено политическо пристрастие към управляващите от ГЕРБ, показват резултатите от изследване на агенция "Маркет линкс", в което се сравняват данни от миналата и от 2009 г. Изданието е с най-много положителни публикации и за премиера".

В класацията следват "24 часа", "Труд" и др.

 

Поетесите не останаха по-назад от журналистките. Магдалена Димитрова погледна на Борисов през  римите на творбата, озаглавена „Началника“. „Бойко наш, не се бави, не се вай, от мен това добре го знай, на България съдбата в ръце вземи и правдата скоро в ней да победи. От външните сили ти ни пази. Ще ни вкарат само те във войни. Народът ще страда, ще гине, ще мре... "Такава съдба той не заслужава. И на тебе, Бойко, народът се надява да въведеш закони с правов ред, да тръгне държавата ни тя напред..."

 

Всички тези хвалебствия са по адрес на премиера в най-корумпираната и най-бедна страна в ЕС. Страната, която води класациите по заболеваемост и смъртност. Страната, чиито народ се топи не с дни, а  с минути.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 9816 |28.05.2018 Мадам В. си изтри опуса, представящ Борисов като син на папата . 3| 5231 |26.05.2018 Борисов при Порошенко - обеща му пари за образование на българите . 4| 5103 |26.05.2018 Борисов открива паметник на Вазов в Загреб . 0| 10042 |26.05.2018 Илияна Йотова: Руските медии изненадаха Борисов, разкривайки датата на визитата му

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads