Реклама / Ads
3| 9457 |22.04.2019 ЪNDERGROUND

Само във Фрог: 11 бона е откупът, който баретата искал, предаването му станало през работно време

.
Откупът, заради който служителят от СОБТ е задържан, е 11 000 лева. Любопитното е, че предаването му трябвало да стане през работно време, научи Фог нюз от разследващи. Както Фрог първи съобщи в края на миналата седмица шеф на сектор К. П. бе спипан заради маститата сума, поискана от жена заради краден джип „Мерцедес“.
 

Експерти по сигурност коментират, че това означава две неща. Първо-или въпросният началник се е ползвал с благословията на шефовете на СОБТ и се е чувствал безнаказан, за да си позволи подобно „бягство“ от работното място. Или върху служителите не се упражнява никакъв контрол и те са готови дори прегазват законите, докато се водят на работа. Не е тайна, че задържаният се е хвалел наляво и надясно с приятелството си с командира на баретите Георги Гайков и бившия главен секретар на МВР Светлозар Лазаров. Припомняме, че по негово време за кратко същият началник бе издигнат до зам.-командир на отряда. Именно тогава се случи фаталната акция в Лясковец, белязана завинаги със смъртта на баретата Емил Шарков.


Не се изключва вероятността сега началството, за по-голямо удобство, да си „измие“ ръцете с арестувания за събитията в Лясковец. Загатва се, че за да се прикрият нещата, може да се прибегне до това полицаите да оттеглят показанията си във връзка с акцията по залавянето на баретата. „В противен случай трябва да има оставки“, коментират източниците ни. Не е изключено и да се назначи поредната формална проверка в отряда, която няма да се различава по нищо от предходните, доказали, че в СОБТ има много „гнило“.


Фрог научи, още, че по време на акцията срещу изнудвачите, на мушката на ченгетата се „нанизал“ и втори служител на СОБТ. Той, обаче успял да се измъкне от полицейския капан. „Умишлено не се търси, защото ще трябва да се повдигнат обвинения и за организирана престъпна група, а това ще хвърли поредното петно върху СОБТ. Упорито се говори, че шефът на МВР Младен Маринов и главния секретар Ивайло Иванов не смеели да вземат решение какво да правят в ситуацията и чакали премиерът Бойко Борисов да им каже как да оправят  бакиите на отряда.


Заради множеството проблеми там, наскоро 20 барети с огромен опит напуснаха. Преди това те се опитаха да бъдат чути, като изпратиха на властта множество „кървави писма“. В тях антитерористите подробно обясниха за безумното, според тях,  управление на СОБТ и непреодолимите конфликти, които по недопустим начин  разделят елитния отряд.

 

Сред служителите се коментира, че шеф от СОБТ се е свързал преди няколко дни  с човек от американското посолство, който се ангажирал да оправи нещата като изкарат инцидента битов и случил се по погрешка.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 14470 |19.04.2019 Първо във Фрог: Задържаха двама от СОБТ заради искан откуп за краден джип „Мерцедес“ . 4| 10853 |18.04.2019 Първо във Фрог: Осъден у нас мастит наркобос се кри 14 г., Турция го хвана и го тикна в затвора . 5| 16630 |18.03.2019 По 10 бона седмично взимат плевенски ченгета от наркогрупата на „Мечката“, схемат е от 2011 г. . 6| 10429 |15.03.2019 Само във Фрог: Човек от ръководството на плевенската полиция замесен в наркосхема, сочат свидетелски показания

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads