Реклама / Ads
16| 12159 |13.11.2014 НОВИНИ

Само във Фрог: Адмирал и полковник от ГЕРБ отказали да са зам. министри в МО

.
Май гледат в различни посоки
Варненският депутат на ГЕРБ вицеадмирал от резерва Пламен Манушев и софийският депутат на ГЕРБ полковник Валентин Радев са отказали на новоизбрания министър на отбраната Николай Ненчев, да му станат заместници в МО. Така реформаторът от БЗНС буквално е хвърлен на кучетата от коалиционния си партньор и е бил принуден да посочи като замове двама доценти, които правят впечатления със CV-тата си, но са далеч, далеч от проблемите на армията.
 
Ако един от двамата – вицеадмирал Манушев или полковник Радев, е бил назначен за министър на отбраната, то другият навярно би се съгласил да му е заместник. Но вариантът да са такива на земеделеца не е устройвал нито тях, нито ГЕРБ. Каква е логиката?  Дадоха отбраната на Реформаторския блок, а от своя страна те напъхаха във военното министерство най-непопулярния и най-безличния министър от най-непопулярната партия в съюза на реформаторите. И това е съвсем  умишлено, защото се знае, че войската ще получи трохи от големия хляб на бюджета. При този случай ако начело на министерството на отбраната е човек на ГЕРБ, той ще се провали , а провалът е неминуем и тогава камъните ще са в тяхната градина. Радан Кънев, Кунева и Мартин Димитров също изхитрували и дали този пост на служилия в трудови войски като войник Ненчев. „Помни ми думата, че на този министър няма да му дадат и един лев повече от бюджета. Той е никой, и те са го сложили като никой, за да не му дадат пари. Единственият му изход ще е оставка...”, коментира  генерал от МО.

За заместник-министри на отбраната са назначени двама доценти- доц. Десислава Йосифова и доц. Д-р Орхан Исмаилов. Като погледнеш биографията на Йосифова, може да си помислиш, че  става и зам. държавен серкретар на САЩ. Но ще и помогнат ли всичките тапии да се  превъоръжи и модеринизира армията ни, както искат новият и шеф  с премиер Бойко Борисов. Кой във войската познава  д-р Исмаилов? И не е ли това пак някаква заигравка с онази етническа партия, която ще подкрепя ГЕРБ в сянка ? Ако пък за трети зам. министър бъде назначена Аню- ньойската атлантичка Августина Цветкова, пъзелът ще се разруши преди да се нареди. Както казва един военен експерт, в случая най-добре би било за заместник-министър вместо за шеф на политическия кабинет да бъде назначен полковник Илия Налбантов. Той поне е бил и от старата школа на  БКП, евроатлантизма му е до колене, приятел  е на бившия министър Велизар Шаламанов, шеф е на „Джордж Маршал” за България. Без ирония, Налбантов е дялан камък и би свършил много повече или почти същата работа от гореизброените трима. Можеше да бъдат назначени и някои от онези полковници от резерва, които работиха и обраха критики наравно с Велизар Шаламанов  като разработчици на Визия-2020.

А пък защо ли му трябват на Николай Ненчев заместник-министри? Можеше да експериментира без заместници и само с началници на дирекции, та да се издигне в очите на премиера и партньорите.

Ето и едно първо сигнално  потвърждение на думите по-горе. Още след едно от първите заседанията на кабинета „Борисов 2” стана ясно, че са отрязани за МО извоюваните от служебния военен министър 10 млн. лв. И това ако не е удар под кръста и отношение още в началото, здраве му кажи.

Такива удари под кръста ще има още много. Нека  в министерството да прочетат речите на премиера Бирисов от последните месеци за модернизацията на армията и  закупуването на нови самолети. И си направят сметката. Ако не се гласува бюджет от 1,5 от БВП за армията за 2015 г. ......вкупом ще станат непотребни. Това е толкоз просто и логично! ....

Милен Добърски
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6847 |12.11.2014 Синдикалист пред Фрог: Владимиров ще спре кадруването в БДЖ . 8| 5036 |12.11.2014 Нова факла: 30-годишен се самозапали пред бременната си жена, имал мания за преследване . 1| 4714 |12.11.2014 Проф. Кантарджиев пред Фрог: Спокойно! Няма грипна епидемия! . 4| 8301 |12.11.2014 Георги Свиленски пред Фрог: Давам си имунитета на драго сърце

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads