Реклама / Ads
56| 16443 |15.02.2016 НОВИНИ

Само във Фрог: Борисов пратил експерт в Москва за МиГ-29

.
Премиерът не вярва на "пилота" Ненчев
Премиерът Бойко Борисов е изпратил свой експерт да изясни докрай въпроса с МиГ-29 в Москва, без да информира военния министър. По информация на Фрог от Министерския съвет той взема мерки, в случай че нещо с полския договор на Николай Ненчев се провали и изтребителите не получат право да летят, България да има възможност за реакция.
 
И към този момент няма отговор на въпроса  какво ще стане с гаранцията на бойните ни самолети. Кой ще я разпише, след като единствено компанията производител има право на това, недоумяват военни пилоти.  Знае се, че  Полша може да издава сертификат за безопасност на полетите само на нейните МиГ-ове, не на нашите. Ами ако изтребителите ни се окажат приземени заради политиката на Ненчев и не бъдат сергифицирани, кой ще носи отговорност?

Новината на Фрог бе потвърдена и от среща в края на миналата седмица на заместник-министъра на външните работи на Русия Сергей Рябков и посланика на България в Русия Бойко Коцев, на която са обсъдени перспективите на военнотехническото сътрудничество.

Миналата година между България и Русия възникнаха противоречия в сферата на военнотехническото сътрудничество, припомня РИА „Новости". Това се случи, след като българското правителство даде „зелена светлина" за междуправителствено споразумение с Полша за ремонта на българските МиГ-29. Според българското военно министерство Полша е „единствената страна, която има възможност да обслужва и ремонтира МиГ-29". Руската страна заяви, че позицията на България е в разрез с духа на договореностите, постигнати по-рано между Москва и София.

Припомняме излязлата в медиите информация, че военният министър Ненчев е държал заключен проект за договор с РСК „МиГ“ и е чакал да изтече давността на документа, за да подпише сделката с частната полска компания. Държани са в касата на заместничката му Десислава Йосифова, която е в основата на контактите с полската частна фирма за ремонт на МиГ-29.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 5152 |14.02.2016 Борисов потърси подкрепа от Меркел за блокадата по границата с Гърция . 34| 5362 |14.02.2016 Саудитска Арабия разположи бойни самолети в Турция . 20| 5793 |13.02.2016 Красимир Янков: Здравеопазването е един от четирите най-големи провала на Борисов . 5| 6099 |12.02.2016 Само във Фрог: „Килърите“ пак разиграват цирк, пет часа искат отвод на съда и прокуратурата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads