Реклама / Ads
0| 5296 |11.10.2018 НОВИНИ

Само във Фрог: Чиновници на прокурор заради „Юнион Ивкони“, таен доклад разкрива още тежки нарушения на фирмата

.
Катастрофата край Вакарел с автобус на ”Юнион Ивкони ”
Чиновници от Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ отиват на прокурор заради умишлено бездействие. Те не са санкционирали навреме транспортната фирма „Юнион Ивкони“, въпреки настоятелните писма от Върховна административна прокуратура. По тази причина чиновниците ще бъдат разследвани за умишлено бездействие. Това научи Фрог нюз от източници в транспортното министерство.
 

Форг нюз ви разказа подробно за шикалкавенията на даиджиите, само и само да не накажат „Юнион Ивкони“ за 47 тежки нарушения за катастрофата край Ямбол в края на 2017 г. .  Фрог се добра до скандален и добре пазен доклад за тежката катастрофа с автобус на същата фирма, но при Вакарел  на 13 април т. г. Припомняме ви, че  при нея загинаха 6-ма души, а други 22-ма бяха тежко ранени.  

 

От доклада става ясно, че в пътния лист са били написани неверни факти. Там фигурирали двама шофьори-Георги и Веселин. На практика, обаче рейсът по линия Бургас-София се управлявал само от Веселин. При проверката е установено и друго тежко нарушение. Оказва се, че картата на водача не била сложена в тахографа. Така не може да се разбере с каква скорост се движи превозното средство, по какъв маршрут и други важни данни.

 

По този случай  „Автомобилна администрация“, умишлено или не, също има свои прегрешения. Служителите санкционират за нередностите водача, но спестяват да накажат фирмата, както се изисква по закон и по европейски директиви. „По този начин се прикрива фирма „Юнион Ивкони“, защото при две санкции, трябва да се отнеме лиценза“, коментираха от транспортното министерство.

 

Именно „Инспекторатът“ на ведомството, по искане на ВАП, наскоро констатира, че чиновниците от „Автомобилна администрация“ шикалкавят и не искат да накажат фирмата. Разследване на Валя Ахчиева в предаването „Открито“ разкри, че  прокуратурата е настоявала да се отнеме лиценза на „Юнион Ивкони“ заради десетки нарушения, но това така и не се е случило. 

 

Екип на Фрог нюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 3674 |10.10.2018 Бежанец се самоуби в Белгия преди да го върнат в България . 9| 6318 |05.10.2018 Само във Фрог: Наказват чиновници за гафа с „Юнион Ивкони“ . 2| 4312 |04.10.2018 Еврочиновници питат президента за „пропадането“ ни на 111-то място по свобода на словото . 2| 5442 |02.10.2018 Д-р Д. Петров за Фрог: Ще плащаме 5 пъти за едно и също нещо при втория здравен модел

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads