Реклама / Ads
10| 6916 |08.02.2016 НОВИНИ

Само във Фрог: Човек на #КОЙ проверява разработките на ГДБОП

.
Служител на МВР, считан за приближен на модела #КОЙ проверява разработките на ГДБОП. Това научи Фрог нюз от високопоставен полицейски източник.
 

Става дума за това, че от понеделник е назначена проверка на дейността на антимафиотската служба. Тя ще се извърши от Мариана Станкова от спецпрокуратурата и шефът на отдел „Икономически престъпления“ в ГДНП Мирослав Рашков. Двамата ще „бръкнат“ във всички оперативни разработки, свързани с „Контрабанда“ и ДДС- измами. Рашков се приема за приближен на бившия главен секретар на МВР Светлозар Лазаров. Двамата са от Горна Оряховица.


За първи път в историята на ГДБОП, служител на полицията ще проверява делата на службата, чиято работа се счита за далеч по-сложна от тази на редовите полицаи от другите звена. „Рашков не блести с професионални успехи. Ясно е, че е пратен, за да разбере кой се разработва и какво точно се знае за него“, признаха възмутени антимафиоти. Те не изключват вероятността, че по този начин се тества и лоялността на шефа на ГДБОП Ивайло Спиридонов към сегашните управляващи и по-специално към модела КОЙ, превзел изцяло МВР през последните месеци.

Припомняме ви, че кариерата на Рашков стремглаво тръгва нагоре през 2013 г., когато главен секретар на МВР е именно Светлозар Лазаров. Тогава от началник група в РУП в Горна Оряховица той става шеф на специално създадения отдел към ГДКП за борба с престъпленията във финансовата и кредитната система. Именно този отдел, съвместно с СГП организира заграждането на 20 адреса с жандармерия и полиция по време на атаката в КТБ , за да създадат усещането за мащабност на действията.

Повишението на Мирослав Рашков се приема като жест на благодарност за стореното от него по време на тази умишлено скалъпена акция. Всичко това показа, че Борисов още не е сменил Лазаров, който в сянка продължава да диктува правилата и да кадрува в системата, признаха възмутени ченгета. С тази рокада се дава възможност на КОЙ да казва коя фирма да се удари и кой да се закриля, допълниха още те.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 6522 |08.02.2016 Св. Филипов за Фрог: Първанов построи 500 джамии, а сега се тюхка . 26| 5467 |06.02.2016 Братът на Евстатиев: Случилото се е ярък отенък на политическа саморазправа . 4| 5546 |06.02.2016 Един човек загина при тежка катастрофа между Монтана и Видин . 16| 10802 |05.02.2016 Само във Фрог: Хванаха шофьора на главсека на МВР да краде дреболии

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads