Реклама / Ads
0| 13120 |01.04.2016 НОВИНИ

Само във Фрог: Двама бизнесмени избират полицейски шеф на София-област

.
Двама бизнесмени ще имат тежката дума за това кой да оглави ОДВР-София. Това са петролният бос Валентин Златен и строителният предприемач Цоло Вутов, разкри пред Фрог нюз високопоставен полицейски източник.
 
Преди ден директорският пост остана вакантен, след като ръководството на МВР реши да се раздели с досегашната шефка на дирекцията Мариета Иванова. Въпросните бизнесмени са най-силните в региона и по тази причина тяхната дума винаги се чува, категоричен е източникът ни. В момента Иванова е в отпуск за около 20 дни, докато се уреди новото и назначение като зам.-началник на 7-о районно. В полицейските среди се въртят няколко имена за нейни заместници.

Някои залагат на зам.-директора на ОДМВР-София Георги Тотков, защото минава за близък на главсека Георги Костов. Твърди се, че зад неговата кандидатура застава и бившият вътрешен министър Румен Петков. Тотков имал близки контакти с т. нар. кръг „Монтерей”. Бил засичан не еднократно в компанията на Виктор Вълков, на когото споделял радости и болки. Според столични ченгета Тотков не блестял с кой знае какъв професионален капацитет. Освен това бил прекалено властен, което му пречело в екипната работа. По тази причина няколко напористи млади ченгета си тръгнали преди години от сектор „Убийства” в СДВР, докато бил негов началник. Сред колегите си се славел като ценител на женската хубост и много уважавал колежките си.  „Тотков дава мило и драго, за да е началник. Когато Костов стана главен секретар, той реши, че ще го назначат за шеф на СДВР, толкова са близки. Беше сигурен, че поста му е в кърпа вързан. Не ходеше, а направо летеше по коридорите развълнуван, в очакване на голямата новина. Но, уви, котка му мина път. Разочарова се, че сложиха друг, а него го шитнаха първо в 6-о районно, а после в ОДМВР-София. Записа магистратура в Библиотекарския, за да не го изпържат”, признаха негови колеги. Другият, който се спрягат за овакантения пост е шефът на 8-о РУП Валентин Симеонов. Казват, че най-голямата му слабост е, че е много мнителен. Ако седнеш с него на кафе, се озърта, да не го следят отнякъде. Все си мисли, че някой го подслушва, разказаха униформени. Иначе има закалка с автокрадците, после трупа опит като началник на 3-то районно.

Тези дни съвсем за кратко без директор остана и видинската полиция. На възловото място е сложен Янко Янкулов. Първо натрупал опит като началник на криминална във Второ районно в столицата. След това за няколко седмици бил издигнат до зам.-шеф на 5-о районно. Казват, че врътката станала само за да стане комисар и след това светкавично да поеме ОДМВР-Видин.

Подобни сътресения удариха и полицията в Стара Загора. От днес Николай Кирков е новият директор на Областната дирекция на МВР в града на липите. Досега е оглавявал криминална полиция в пловдивската дирекция.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6428 |01.04.2016 Внукът на Талев за Фрог: Обявиха ме за "срам за македонското семе" в Македония . 0| 5415 |31.03.2016 Д-р Маринов за Фрог: МЗ унищожава, а не лекува онкоболните . 0| 4862 |31.03.2016 Д-р Кожухаров за Фрог: Пациентите застават на наша страна . 0| 5825 |31.03.2016 Прокуратурата потвърди новина на Фрог: В дома на Цветанов са открити 175 000 лв.

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads