Реклама / Ads
3| 8542 |12.04.2017 НОВИНИ

Само във Фрог: Гласят Димитър Лазаров за зам.-вътрешен министър

.
Бившият следовател Димитър Лазаров, който бе три мандата депутат от ГЕРБ, най-вероятно ще бъде вторият зам.-вътрешен министър, научи Фрог.
 
Както първи медията ни писа за поста министър най-актуалното име е на бившият главен секретар на МВР Калин Георгиев, а за негов заместник уволненият от президента и служебното правителство Георги Костов.

В момента Лазаров, който ръководеше първо парламентарната подкомисия за Контрол на СРС, после комисията за контрол на спецслужбите и тази за промени в Конституцията, е извън 44-то Народно събрание. Той бе шести в листата на ГЕРБ в Пловдив с водач Бойко Борисов. При разпределението на мандатите Борисов предпочете да влезе от Пловдив вместо от 23-МИР-София, за да отвори място за бившия вътрешен министър Румяна Бъчварова.

Така Лазаров остана извън парламента, защото от Пловдив ГЕРБ вкара петима депутати.

Той ще влезе в Народното събрание когато Борисов стане премиер за трети път.

МВР твърдо остава в приоритетите на ГЕРБ и по модел от предишните управления на Борисов ще се ръководи от него дистанционно, дискретно, но лично. Затова няма да е чудно третият зам.министър на вътрешните работи да е отново Филип Гунев, смятан за много близък до бившия и бъдещ премиер, коментират запознати. И в двата предишни кабинета на Борисов Гунев бе неизменен зам.министър на вътрешните работи.

Запознати с преговорите около бъдещето правителство довериха, че въпреки твърденията си по медиите Цветан Цветанов има огромен апетит да се върне отново начело на МВР.

Аргументите му пред лидера Борисов били, че само той е запознат със системата и може бързо да въведе ред. Борисов предпочитал лично Калин Георгиев, който си тръгна от МВР неопетнен и незабъркан в никакви скандали. Георгиев щял да бъде добре приет и от редовите полицаи, защото е стартирал кариерата си като тях, не е парашутист и е минал по всички нива на служебната йерархия в МВР.
Но пък Цветанов имал пълната подкрепа на Валери Симеонов и Красимир Каракачанов за поста министър на вътрешните работи. Остава въпросът ще успее ли Борисов да озапти мераците на своята дясна ръка за МВР ?

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5541 |12.04.2017 Първо във Фрог: Терористите от Дортмунд с ултиматум към Германия и САЩ . 2| 9245 |11.04.2017 Само във Фрог: Шофьорът на Цветелин Цветанов искал пари от негово име . 0| 7169 |11.04.2017 Юристи пред Фрог: Шефът на КОНПИ крие, че прави стъкмистика . 1| 4587 |10.04.2017 Р. Гълъбинов за Фрог: Европейските и бюджетните пари у нас се отчитат като инвестиции

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads