Реклама / Ads
8| 7126 |13.06.2018 НОВИНИ

Само във Фрог: Кадрува ли Румен Петков в МВР?

.
Румен Петков
Кадрува ли бившият шеф на МВР Румен Петков в МВР? Този въпрос си задават полицаите, след като директорът на ОДМВР-София Георги Григоров беше пенсиониран след смъртоносната стрелба в Ботевград.
 

Според наши източници, малко след като смяната на Григоров била оповестена официално пред състава, Петков звъннал на телефона му. Хората, които се оказали около него казват, че политикът обяснил как не искал да се стига до там. Всички се зачудили на обаждането, особено като се има предвид, че Петков се превърна в тв звезда през последните дни по темата Владимир Пелов.

 

Именно той оповести, че гръмнатият от затворника Марио Панчев е бил информатор на МВР. Петков поиска оставката на вътрешния министър и бе категоричен, че анализът на случилото се трябва да се прави от друг шеф на МВР.Ченгетата се питат дали от сърце се е обадил на новия пенсионер или от лицемерие.


След тези действия на Румен Петков вървят залози дали няма негов човек да седне за постоянно в освободеното началническо кресло. Дори се споменава името на Георги Тотков, бивш зам.-директор в ОДМВР-София и настоящ граничар.  

 

Припомняме ви, че Румен Петков си тръгна от МВР след няколко големи публични скандала през 2008 г. Единият е свързан със срещата му с Братя Галеви на басейна "Спартак". Другият пък е за това, че от СРС-запис стана ясно как полицейски шефове по времето на Румен Петков като министър, си поръчват подаръци от мастити бизнесмени и  едновременно с това си споделят, че може така да си "лапкаме". Заради изтеклите по медиите записи се стигна и до анкетна парламентарна комисия, на която бе изслушан бившия шеф на ГДБОП Ваньо Танов. Той разкри за мафиотските обвързаности между видни политици и бизнесмени от сивия сектор.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 12304 |13.06.2018 Николай Цонев за Фрог: Проблемът с падналия вертолет не трябва да се политизира! Така ли? . 1| 6573 |13.06.2018 Адв. Св. Спасов за Фрог: Заради незаконен софтуер не са събрани 16 млрд. лева ДДС? . 10| 25195 |13.06.2018 Само във Фрог: Марио Панчев в комбина с полицаи и магистрати, взимал по 50 бона от обвиняеми, за да ги „оправя” . 4| 10496 |13.06.2018 Експерт пред Фрог: Ако вместо Калина Крумова, назначат Кобилкина в МВР, ще е все тая

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads