Реклама / Ads
3| 6651 |18.09.2018 ЪNDERGROUND

Само във Фрог: „Килър” намалява присъдата си в затвора с курс по рисуване

.
Янко Попов-Туцо Източник: БГНЕС
Един от членовете на групата за мокри поръчки „Килърите” стана организатор на арт-клуб в затворническо общежитие „Кремиковци”. Така Янко Попов-Туцо, осъден на 10 години затвор, намалява престоя си зад решетките, тъй като курсът по изобразително изкуство му се зачита за трудова дейност. Това научи Фрог нюз от източници в пандиза.
 

Куриозното е, че предложението да се създаде такъв клуб съвпада с появата на Туцо в затворническото общежитие. Това навежда на мисълта, че „работата” може да е създадена специално за него. Историята мълчи как точно той  е предложен да оглави клуба. Знае се само, че затворниците се захващат с четката и боичките всеки ден от 9 до 11 часа и следобед от 13 до 16 часа.

 

През април т. г. при изненадващо проверка в килията на Туцо, е отрит мобилен телефон с карта. Устройството стояло скрито в бельото му. Малко след това той доброволно предал и зарядното. Странно защо в докладите било отразено, че Янко Попов по своя воля дал телефона, заради което му е наложено възможно най-лекото наказание- „писмено предупрежние”. След проверка, стартирала по инициатива на прокуратурата, става ясно, че нещата не стоят точно така, както били описани по документи и че на Туцо трябва да бъде наложено по-тежко наказание, каквато е практиката. Отговорност не била потърсена на служителите, защото били в летен отпуск.

 

Припомняме ви, че преди близо месец Янко Попов опита да излезе предсрочно от затвора. Формалният повод е, че той е изтърпял половината от наказанието. Според съда, обаче няма данни той да се е поправил, въпреки добрите оценки за него на двама служители на затворническата администрация.  Интересното е, че те не упоменали в докладите си за случая с телефона и последвалото, макари и малко, наказание.


Припомняме ви, че трима от аверите на Туцо ще стоят в затвора до края на живота си за две убийства. Това са лидерът на бандата Петър Стоянов-Сумиста, Васил Костов-Кеца и Георги Вълев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 10506 |14.09.2018 Само във Фрог: Сигнали за корупция срещу полицейски шефове „прашасват“ във „Вътрешна сигурност“ . 13| 11065 |05.09.2018 Първо във Фрог: Уволняват полицая, който е бил на леката катастрофа с бащата на президента . 5| 8309 |03.09.2018 Само във Фрог: Плевенски ченгета притискат затворник да натопи невинен за убийство . 9| 11176 |31.08.2018 Първо във Фрог: Арестуван е синът на Ветко Арабаджиев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads