Реклама / Ads
2| 6407 |29.12.2016 НОВИНИ

Само във Фрог: Комисари ще прибират „бонуси” от имоти на мафията

.
Служители на Комисията за отнемане в полза на държавата на незаконно имущество вече ще взимат по 10% от всяко прибрано от мафията имущество, за да бъдат стимулирани и образовани.
 
Това стана възможно след като на 27 декември т.г. в „Държавен вестник” бяха обнародвани приетите от парламента на 14 декември 2015 г. промени в Закона за отнемане в полза на държавата на незаконно придобито имущество.

В параграф 12 от приетите промени се казва следното:

В чл. 90 се създава ал. 5:

"(5) Най-малко 30 на сто от стойността на отнетото в полза на държавата имущество се използва за социални цели, като условията и редът се определят с подзаконов нормативен акт на Министерския съвет. Десет на сто от стойността на отнетото в полза на държавата имущество се разходва за повишаване на квалификацията и за стимулиране на служителите на комисията, включени в общата численост на персонала на комисията." Това означава, че борците срещу незаконните имоти на мафията вече ще взимат бонуси.

 

Любопитна подробност е, че този текст не фигурира в първоначалния проектозакон за изменение и допълнение на закона, внесен от депутите от ГЕРБ-Данаил Кирилов, шеф на Правната комисия, Анна Александрова, Владимир Тошев, Пламен Манушев и Христо Гаджев. Проектът е внесен в Народното събрание на 25 май 2015 г. Приет е на първо четене на 11 февруари 2016 г и оттогава отлежава в парламента.

Първоначалното предложение на депутатите от ГЕРБ е следното: Най-малко 20 на сто от стойността на отнетото в полза на държавата имущество, ще се използва за социални цели.

 

След което в зала е прието не само социално слаби да се облажат от конфискуваните имоти на мафията, но и самите членове на комисията. В закона не е указано как, кой и по какъв критерий ще определя „стимулите” за служителите от Комисията. Тя се ръководи от довереното лице на Цветан Цветанов Пламен Георгиев.

В състава на комисията заедно с комисарите и администрацията са общо 310 щатни бройки според правилника за дейността й. За 2016 г бюджетът й бе над 6 млн. лв.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 7946 |29.12.2016 Първо във Фрог: Пеевски купува Стандарт? . 3| 4224 |29.12.2016 „Шарли Ебдо” се изгаври с катастрофата на руския самолет . 0| 4692 |28.12.2016 Експерт: Пилотска грешка е причина за трагедията с руския самолет? . 0| 4141 |28.12.2016 Дефект в задкрилките е най-вероятната причинина за падането на руския самолет

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads