Реклама / Ads
4| 9329 |13.02.2020 НОВИНИ

Само във Фрог: КПКОНПИ пак спечели дело само на хартия, уж прибира 400 коли, но те се оказаха в Румъния

.
КПКОНПИ трябва да удари и Румъния. Причината е, че Комисията трябва да прибере близо 400 коли, които обаче се оказаха…. румънски и отдавна са напуснали страната. Около 30 човека от КПКОНПИ вече са напуснали ведомството, след като Сотир Цацаров го оглави.
 

КПКОНПИ постигна поредния си “грандиозен” успех, по дело в Окръжен съд Силистра, който се оказва обаче само по документи.  Странно защо, на сайта на Комисията липсва информация за конкретния случай, макар и по закон да са длъжни да публикуват всички определения и решения на съдилищата. Предполагаме, че този пропуск се дължи на координацията в Комисията или по-скоро с липсата й. 

 

За какво става дума- на 07.02.2020 г. с решение на Силистренски окръжен съд по г.д. № 143/2019 г. са отнети в полза на държавата, забележете 170 автомобила, собственост на някой си С.Г.Г. и още 188 автомобила от фирма. Отнети са в полза на държавата и общо 497 334 лева, които са от продажбата на още 94 автомобила. Зашеметяващо, нали!?

Основателен е въпросът, коя е тази мощна автокъща и кой олигарх изгоря с общо 358 автомобила. Истината се оказа много по-проста от действителността. На практика са отнети 358 автомобила, управлявани и платени от румънски граждани. Става дума за т.н. “ Румънска врътка”.






Тази далавера  върлува от години в крайдунавските градове, където румънци масово купуват автомобили с българска регистрация на физически и юридически лица и си ги карат в Румъния. Така съседите ни спестяват от високите мита и данъци за стари чуждестранни марки автомобили. Все пак Румъния е производител на Дачия и хората си пазят родното производство. Делото е заведено по времето на станалия печално известен шеф на КПКОНПИ Пламен Георгиев, известен с прозвището Пацо Терасата.  Поровихме се из дебрите на съдебната практика и намерихме още две дела, по които са “отнети” общо 177 автомобила по същата схема / г.д. 213/2012 г. и 288/2012 г. на Видински окръжен съд/. 


Няма лошо, но питането е, като как тези общо 535 автомобила, които са в Румъния и същите са платени от румънски граждани ще бъдат прибрани от НАП, която по закон трябва да събира отнетото от КПКОНПИ имущество?  Комисията за пореден път ще отчете грандиозен успех, но да му мислят данъчните, като как ще си ги приберат тези коли в държавните гаражи. Може пък КПКОНПИ да удари и съседна Румъния?! 


Медията ни от няколко години ви информира за дела, спечелени от Комисията с раздути искове, формирани от пари, преминали през сметки или от продадени коли и имоти, които ще си останат само статистика в доклади и хвалби пред Европа. В  действителност те никога няма да постъпят в държавния бюджет. Фрог следи данните и скоро ще ги представим на вниманието ви.






От наши източници в Комисията узнахме, че г-н Цацаров вече е изумен от това, което е заварил в „новата си къща”.  Раздута администрация, стотици проверки с изтекли срокове по закон, директори, имитиращи дива активност от януари насам и треперещи за постовете си. Вътрешни източници информират, че  около 30 човека са сдали ключовете си от държавните кабинети и са напуснали ведомството.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 5848 |12.02.2020 Симеон Славчев: Борисов спази само закона за машинното гласуване, изказът му е недопустим . 10| 9395 |12.02.2020 Десислава Иванчева: Приятели, само благодарение на Вас не съм рухнала . 7| 7588 |12.02.2020 КПКОНПИ уличи трима висши чиновници за конфликт на интереси . 53| 7355 |10.02.2020 Вашингтон: Това е само началото в борбата с корупцията. Ще има още имена

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads