Реклама / Ads
153| 10686 |23.02.2015 НОВИНИ

Само във Фрог: „Лов на вещици” във военното министерство

.
Враг ли ни е Русия?
В ръководството на военното министерство служат верни последователи на американския републикански сенатор Джоузеф Маккарти. На служителите във ведомството и големите щабове е забранен всякакъв контакт с хора от руското посолство .
 
Военните и цивилните във военното министерство не смеят да поддържат контакти нито с руското военно аташе и заместниците му, нито с руски търговски представители. Офицери от военното контраразузнаване слухтят  за „неправомерните” контакти на генерали, офицери и цивилни служители. Хората под пагон и без пагон на «Дякон Игнатий» №3 в столицата ги е страх дори да гледат и се информират от руски сайтове. Ограничен до минимум е и кръгът от лампази и високопоставени чиновници, които посещават руското посолство по време на национални празници на Русия.

Под забрана във военното ведомство е и четенето на военния сайт Pan.bg, и други сайтове,  където се публикуват материали, които не били по вкуса на министър Николай Ненчев и компания. За него и приближените му се предоставяли само  информации от сайтове и медии, в които в армията проблеми няма.

Фрог научи още, че след излизане на критичен материал в сайта ни, военнослужещи от  гарнизоните го качили в личните си страници във фейсбук. Учудването и притесненията им били огромни, когато били привикани от началниците си и нахокани за неблагоразумието да изразят подкрепа на позиция, различна от тази на властимащите в МО.

Министърът на отбраната Ненчев бил подразнен и от интервю на командира на Вонновъздушните сили генерал Румен Радев. Последният заявил , че България не бива да позволява българско небе да се охранява от гръцки и турски изтребители. Такива намерения имало в НАТО и Ненчев бил на път да склони алилансът да поеме „Еър полисинг”.

Припомняме кой е  Маккарти. Маккартизмът по името на американския сенатор Джоузеф Маккарти е политическо течение в  САЩ от втората половина на 20-ти век. Маккартизмът е насочен срещу комунистите  и крайно-левите в САЩ и представлява практика на обвиняване в подривна дейност, заговор, в някои случаи без наличието на реални или достатъчни доказателства, или като се използват иначе рядко използвани средства за разследване, най-често с участието на  ФБР, често използван за потушаване на политическа критика.  Маккартизмът е кампания за разкриване на съветски шпиони, комунисти или техни симпатизанти и други политически елементи.

Има ли някакъв  ...изъм във военното министерство? И дали на днешната пресконференция министър Ненчев няма да обяви война на Русия?

Орлин Джумайски
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 30| 7672 |20.02.2015 Адв. Екимджиев за Фрог: С "Червеи" се разчистват сметки между кланове в съдебната система . 8| 6175 |19.02.2015 Гр. Караджов пред Фрог: ВСС реши за Янева под натиск . 4| 4334 |19.02.2015 Властта ще сменя самолета заради икономии . 2| 4381 |18.02.2015 Самолетът на Борисов пак не прибра колесник

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads