Реклама / Ads
1| 5110 |15.06.2016 НОВИНИ

Само във Фрог: „Мазда” и „Ауди” станаха любими на автокрадците

.
Автомобили от марките „Мазда” и „Ауди” станаха любими на столичните автокрадци. През последните месеци има бум на посегателствата точно на въпросните возила, съобщиха за Фрог източници от МВР.
 

Оказва се, че откраднатите коли са взети на лизинг и фирмите отчитат повече кражби, отколкото продажби, заявиха информаторите ни. Интересна подробност е, че не малка част от пострадалите са държавни служители и хора на високи постове.

Връщането обичайно срещу откуп през посредник. За да се „узакони” сделката, се минава през специално откритата за тази цел детективска агенция. Така исканият откуп официално се изписва като хонорар на детективите. В момента около 4 крадци на коли са най-активни в този престъпен бранш. Срещу всички се водят досъдебни производства и вероятността да влязат в затвора е голяма. За да не си губят времето, действат като за последно, признаха ченгета с опит. Напоследък особено се е усладила на автоджамбазите кражбата на фаровете и страничните огледала на скъпарски джипове-основно „BMW X-6” и „Порше Кайен”. Десетки автомобили „изгарят” на денонощие по тази схема. Свалянето им става за около минута-две, а крадците се облажват от тази афера за около 500 лв. от комплект, който иначе на пазара се търгува за 2-3 бона.

Особено колоритно се държат ченгетата, когато собственикът сам си намери колата. За да отбележат в статистиката, че са разкрили престъплението, обичайно отиват при него и му изземват возилото. След това извършват формално претърсване, което се отбелязва като техен актив. За тези нелогични действия сред униформените има и шеговита приказка: „Не хванахме крадеца, но иззехме колата”. Статистката се манипулира и като вместо опит за кражба на автомобил, ченгетата завеждат престъплението като сломяване на ключалката. Бизнесът с коли продължава да е преуспяващ. Това личи по имотното състояние на един от автокрадците, който успял да купи с печалбите над 20 апартамента в различни квартали на София. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 69| 9155 |15.06.2016 Ген. Цанков за Фрог: Бригада на НАТО в Румъния - Втора студена война . 7| 5097 |15.06.2016 Я. Гечев за Фрог: Всичко в Министерство на земеделието се пише скрито . 20| 9178 |14.06.2016 Първо във Фрог: Полицията работи по версия опит за самоубийство на „златното момиче” . 4| 4726 |14.06.2016 Р. Драганов за Фрог: Цените за почивка в Турция паднаха с 60% заради атентатите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads