Реклама / Ads
26| 9359 |09.02.2016 НОВИНИ

Само във Фрог! Назначиха шеф на отбраната без президентски указ

.
Представлението на Ненчев.....
Скандален гаф беляза смяната на шефа на отбраната. Без указ на президента за назначаване на генерал-лейтенант Константин Попов за началник на отбраната, а само с номер от деловодството на Плевнелиев, премина церемонията. Указът тепърва ще се подписва. Докато този за освобождаването на вицеадмирал Румен Николов бил парафиран още миналата седмица, научи Фрог.
 
Драма беляза цялата церемония по сдаването на поста от вицеадмирал Николов на генерал-лейтенат Попов. Противно на очакванията за смиреност военният моряк закла министъра на отбрана и пърхащите около него угодници с: „Винаги съм спазвал чест и достойнство при изпълнение на ангажиментите си в името на България. Оказа се, че това е необходимо условие, но не достатъчно, за да бъде завършен мандатът ми като началник на отбраната..." Ами след тези думи може да  му се пожелае  само „Седем фута под кила!..”. Докато Попов се разминал с искането  за почести от двадесетина гвардейци , знамена и бляскана церемония с десетки журналисти, които не трябвало да задават въпорси.

Половината от генералите не били на „тържеството”.  Присътващите гледали като отровени. Само  шефката на кабинета Валерия Кардашевска , сивият кардинал на ведомството  Бойко Станкушев  и блюдолизците около тях примлясквали и припкали от щастие покрай работодателия си Николай Ненчев и  доволно мазния поглед на премиерския съветник Аню Ангелов – Ньойски.

Генерали признаха пред Фрог нюз, че заместник-министърът Орхан Исмаилов обиколил покрусените генерали с чаша в ръка и ги втрещил с откровението си , че в в по-долен театър не е участвал. Явно носи оставката си в джоба, след  поредното представление на Ненчев и компания. Припомняме, че той бе готов да си тръгне още от преди няколко дни, когато се заговори за сливането на две важни дирекции и опита на министъра да вземе под свое управление обществените поръчки в армията.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 6946 |08.02.2016 Само във Фрог: Човек на #КОЙ проверява разработките на ГДБОП . 26| 5476 |06.02.2016 Братът на Евстатиев: Случилото се е ярък отенък на политическа саморазправа . 16| 10822 |05.02.2016 Само във Фрог: Хванаха шофьора на главсека на МВР да краде дреболии . 9| 18108 |04.02.2016 Само във Фрог: Жената на Сретен Йосич и вдовицата на Бай Миле си пийват на Боровец

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads