Реклама / Ads
0| 12160 |24.07.2015 НОВИНИ

Само във Фрог: Нова далавера с пагони в европари, пълна излагация

.
Президентът на CIOR Димитър Попов
Далавера за хиляди евро са се опитали да направят двама братя с пагони - българският президент на CIOR Димитър Попов и брат му Константин.Те опитали да преметнат европейската организация на резервистите, като определили по 550 евро административна такса на глава за всеки участник в предстоящия конгрес в София.В същото време имало оферти за двойно по-малка цена.
 
При това положение братята прибирали по 150-200 евро за човек. При 400 делегати на конгреса лесно може да се пресметне, каква щяла да бъде цялата далаверска сума, съобщиха източници на Фрог от службите.

Ето кои административни такси за участие братя Попови отхвърлили, за да заложат на цифрата от 550 евро: CIOR и CIOMR конгрес i – 280 Евро; (включени зали, кафе-паузи, обяди и вечери, транспорт и културни мероприятия;CIMEX ’15 – 60 Евро; (включени всички кафе-паузи , обяди , вечери, културни мероприятия и транспорт); MilComp -   220 Евро; (включени настаняване, всички кафе-паузи , обяди , вечери, културни мероприятия и транспорт); CLA – 350 Евро  (включени настаняване, всички кафе-паузи , обяди , вечери, културни мероприятия и транспорт) Във всичките такси са включени 10% приходи в сметката на CIOR и хонорари за обслужващия персонал!
Спонсорите на са включени в тази схема! Коментарът е ясен. По-високата административна цена в сравнение с реалните оферти дава мошеническата печалба за братя Попови.

Това не е първото участие в далавера с пари на организацията на президента на  CIOR Димитър Ппопов и брат му. Неотдавна в сайта писахме, че при приемане на финансите на Междусъюзническата конфедерация на офицерите от резерва към НАТО /CIOR/ от българския офицер от резерва Димитър Попов и бившия главен секретар Тодор Сертов, брат на Петко , са изчезнали над 100 хил. евро от касата на организацията. Писахме още, че натовските служби разследват скандала с българска следа.Тези дни стана ясно, че от Брюксел в България е пристигнал белгийски одитор, който е отнел кредитната карта на CIOR от брата на президента Константин Попов.

От президенството научихме, че президентът Росен Плевнелиев е отказал участие в предстоящия конгрес на международната резервистка организация , както и наградата, която била подготвяна за него. Източници от МО съобщиха, че във военното ведомство знаели за действията на братя Попови и се очаква след конгреса военното ръководство и това на  запасното войнство да вземат най-адекватното решение.

СИОР наброява 1,3 милиона резервисти от 36 страни  членки на НАТО и Партньорство за мир. Конфедерацията е създадена през 1948 г. от асоциациите на офицерите от резерва  на Белгия, Франция и Нидерландия. На специална церемония във Фулда, Германия, през август 2014 г. България поема от Франция президентството на Междусъюзническата конфедерация на офицерите от резерва за две години.

Милен Тотев
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4537 |22.07.2015 Митов: Реформа на Конституцията само за пред чужденците не върши работа . 0| 4777 |21.07.2015 Нинова: Министър Иванов спекулира с подкрепата за съдебната реформа . 0| 4778 |21.07.2015 Безлов: Само външен натиск решава проблема със статуквото в съдебната система . 0| 12306 |21.07.2015 Страхил Ангелов за Фрог: Негодни хора управляват България, чака ни пълен крах

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads