Реклама / Ads
35| 13785 |27.11.2014 НОВИНИ

Само във Фрог: Нова наздравица на турските генерали - за смешния ни военен бюджет

.
Турски наздравици!
Нова наздравица вдигнали турските генерали в Анкара, след като видeли на уеб страницата публикувания проектобюджет на отечественото министерство на отбраната за следващата година.Чашите звъннали, след като дипломатите с пагони им докладвали, че военният ни бюджет ще е под един милиард - 954, 587 млн. лв.
 
С предвидения разчет на раходи от 897 907 млн. лв. няма да изпълним указанията на НАТО за армейски бюджет от 1,5 на сто от брутния вътрешен продукт. Ще отидат на вятъра и постановките в приетата от служебния военен министър  Велизар Шаламанов и екипа му национална програма "България в НАТО и в европейската програма 2020". Предвиденият бюджет е с 66 886 млн. по-малък от този за 2014 г.

Реформаторският  министър Николай Ненчев спокойно може да си посипе главата с пепел, защото заявените и очаквани от него 1, 250 - 1, 300 млрд. лв. за отбрана остават само едно красиво пожелание. Тук е мястото да припомним, че премиерът Борисов недвусмислено заяви, че пари за отбрана няма да дава и май изпълнява заканата си чрез новия Дянков - Владислав Горанов. С новия военен проектобюджет става безпощадно ясно, че закупуването на нови изтребители и увеличението на заплатите на армейците влизат за дълго във фризера. Няма да се увеличат и възнагражденията и на безработните военни съпруги. С 4 млн. са по-малко и предвидените пари за капиталовите разходи.

За сведение военният бюджет на турските въоръжени сили е 6 на сто от БВП или над 12 млрд.. долара. Та затова турските генерали пак са чукали чашите!

Припомняме, че само преди дни турските генерали вдигнаха още една наздравица за България. Тя бе по повод назначението от министър Ненчев за свой заместник Орхан Исмаилов от партията "Свобода и достойнство" на Касим Дал, която поддържа тесни контакти с Ердоган и Давутоглу.

Каквато държавата – такава и армията й. Овча държава не може да има вълча армия.

Бог да пази България! Няма кой друг.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4859 |26.11.2014 Антония Първанова: Не съм получавала пари от Цветан Василев, ще съдя клеветниците . 9| 7706 |26.11.2014 Фрог научи: 4 самолета с оръжие заминаха за Саудитска Арабия, още 2 готови да излетят . 4| 6329 |26.11.2014 Москов яхва здравната реформа, неосигурените ще ползват само бърза помощ . 13| 10628 |26.11.2014 След материал във Фрог: Цацаров праща проверка по делото за кмета на Садово

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads