Реклама / Ads
0| 8939 |26.07.2016 НОВИНИ

Само във Фрог: Оставиха на самотек оперативно-следствените групи в МВР

.
Експерт прави оглед на мястото на въоръжен грабеж в столицата
Оперативно-следствените групи в МВР са оставени на самотек. Това става ясно от отговор на шефа на вътрешното ведомство Румяна Бъчварова до народния представител Светослав Белемезов. Става дума за служителите, които първи отиват на местопрестъпленията-убийства, грабежи и т. н.
 
Оказва се, че въпросните звена са оставени сами да се контролират. Причината е, че в 36 районни управления са закрити дежурните части, чиято задача бе да приемат сигнали за престъпления и да реагират при критични ситуации. Сега техните функции са поети от съседни районни управления или от областните дирекции, които по принципи се намира на далечно разстояние и нямат пряк поглед върху нещата. Криминалисти припомнят случаи, в които ченгета от оперативно-следствените групи са засичани да вършат престъпления по време на оглед. Така бил обран човек, станал жертва на тежко престъпление.  Служител взел дебитната му карта и изтеглил парите на покойника. Случката се разиграла в района на Червен бряг. Именно по тази причина полицаите смятат, че контролът трябва да се затегне, а не да се разхлабва.

От новата промяна най-много са облагодетелствани полицейските началници. Причината е, че се съставят списъци на шефове, които уж би трябвало дистанционно, сиреч по телефона от вкъщи, да контролират въпросните оперативно-следствени групи. За това те получават допълнително пари. Ако някой от тях все пак реши по своя воля да отиде на място и да провери какво правят ченгетата, възнаграждението се увеличава. В празничните и почивните дни пък парите са още по-големи. По тази причина всеки началник се натиска да бъде включен в списъците за дистанционен контрол. Така реформата, свързана със закриване на звена с цел икономии, се оказва пунта мара.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5502 |26.07.2016 Само двама достойни за шефове на ЦГМ . 0| 4503 |26.07.2016 Фаик: Само 15 служители в мюфтийството са с турска заплата . 3| 6134 |25.07.2016 Цветанов потвърди новина на Фрог: Цачева може да бъде кандидат-президент на ГЕРБ . 1| 6941 |25.07.2016 Нов атентат в Германия! Сириец се самовзриви и рани 12 души

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads