Реклама / Ads
3| 10761 |19.09.2016 НОВИНИ

Само във Фрог: Престъпление с градинка и в столичния „Лозенец”

.
Източник: Алекс Александров
Престъпленията и незаконните строежи на огромни сгради на мястото на градинки в столицата продължават. Поредната жертва на беззаконието са жителите на два блока в столичния квартал Лозенец на улиците „Богатица” и „Кожух планина”. Тук, без да са уведомени собствениците, но с благословията на районния кмет Любомир Дреков и на Йорданка Фандъкова, се вдига многоетажен блок за офиси, търговия, апартаменти и ателиета
 
На мястото на новия голям строеж на двете улици е имало малка къщичка и градинка с катерушки за децата. Хората живеели мирно и тихо. Докато в един прекрасен ден рев на багери събудил собствениците на двата блока. Нямало помен от градинката, зеела огромна дупка, останали били само дънерите от петдесетгодишните брези и липи. Само до преди месеци това било едно зелено място, каквото няма на почти два километра наоколо. Уви! Вече го няма.



Справка показва, че миналата година в кадастъра на района е отбелязано, че мястото е зелена площ.  Но малко по-късно в него вече фигурира бяло петно. Потърпевшите граждани разказват, че новият план за  района е приет през 2005 г. Утвърден е, без да бъде уведомен нито един от собствениците на апартаменти в двата съседни блока. От кметството твърдят, че има протокол с подписи. Но хората са категорични, че не са слагали подписите си под такъв протокол и ако го има, то той е фалшифициран.

Преди три месеца започва ходенето по мъките на собствениците тук. Мощни багери впиват зъбите си в зелената площ и стигат чак до основите на съседните два блока. „Сградите се напукаха, по стаите се изпотрошиха шкафове, чаши и чинии...”, разказват потърпевши. Вчера вече строителите са започнали да бият бетон на кота нула, а от кметството и общината си правят оглушки за кахърите и  протестите на гражданите...

Разбрахме, че инвеститорите са от Пазарджик. Какво правят тук? Имали разрешение от кмета на Лозенец, който бил човек на Фандъкова. Но той е кмет на Лозенец, не е на Пазарджик. Няма да допуснем тихата улица „Богатица” да стане „Цариградско шосе”, обяснява г-н Дамян Иванов, собственик на апратамент.



Кметът Любомир Дреков има трудов стаж само като кмет. Може би пръст в цялата работа има и бившият главен архитект на София Петър Диков. Може би тази градинка е била част от парите за пенсионния му фонд?!, пита и се гневи Ивайло Димов.

В съседната 6-етажна кооперация хората започнаха да се изнасят. В двата входа вече живеят само две семейства. Цените на имотите ни паднаха с около 25 на сто, казва трети столичанин.

Как е възможно в градска среда да се бие плоча само на метър и половина от друга кооперация. Безобразие!  В трите метра между сградите ще е входа на  търговския център! Тотален абсурд! Може да си подаваме солници и чаши през прозорците! Кметът трябва да бъде съден! , възмущават се един през друг гражданите живеещи на "Богатица» и «Кожух рланина».

Столичани от района са убедени, че тази сграда е незаконна и затова днес /понеделник/ подават жалба до кметицата на София Йорданка Фандъкова.Ако не получат положителен отговор ще последват гражданите от столичния квартал "Младост" и ще се вдигнат на протест за сваляне на кмета на Лозенец.

Росен Бунев
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5076 |18.09.2016 Партията на Путин печели само с 44,5 % изборите в Русия . 5| 10572 |17.09.2016 След сигнал на Фрог: Бъчварова подписа документите за униформата на ченгетата . 0| 5049 |16.09.2016 Птица удари излитащ самолет на Летище Бургас . 0| 7057 |16.09.2016 М. Багдасаров за Фрог: С реформата на Кунева много бомбички ще гърмят

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads