Реклама / Ads
10| 13425 |04.02.2020 НОВИНИ

Албена Белянова пред Фрог: Новият шеф на хазарта прикри злоупотреби и тормоз в АДФИ

.
Албена Белянова
Абсолютно прав е президентът Румен Радев да свали доверието си от правителството. За всички ни е очевидно, че има разпад в цялата държава. Назначението на Георги Йорданов за шеф на Комисията по хазарта е поредното доказателство за това. Как ще сложиш някой на такъв отговорен пост при положение, че прикрива тормоз, насилие и злоупотреба със служебно положение. Всички са навързани като свински черва.
 

Това каза пред Фрог нюз бившият зам.-шеф на АДФИ Албена Белянова. Оказва се, че през месец юли 2018 г. Белянова уведомява Георги Йорданов в качествот му на главен секретар на финансовото министерство, за тормоза, на който е била подложена от директора на АДФИ Георги Начев.  На срещата, на която по искане на Белянова е трябвало да присъства и Начев, на Йорданов са представени доказателства за незаконосъобразни и нецелесъобразни действия на директора на АДФИ. След като нищо не се предприема от страна на министерството на финансите, на 23.07.2018 г. Албена Белянова изпраща на Георги Йорданов писмо, с което медията ни разполага. Белянова пише в него:






„Не знам какво Ви беше обяснено от лицето, назначено за ръководител на държавна институция, както преди, така и след срещата, на която Начев страхливо отказа да присъства под предлога да не участва в „цирк“. Не допускам обаче приемането за „цирк“ на принудата за подписване на документи, издаването на незаконосъобразни заповеди и вземането на решение за възлагане на финансови инспекции, без законово основание. Република България е правова държава и се управлява според Конституцията и законите в страната, което важи и за управлението на АДФИ, т.е. означава, че АДФИ се управлява според Конституцията и законите в страната, а не според както на Начев му харесва.

 

Не допускам приемането за „цирк“ на служител/ ли в АДФИ да бъдат подигравани и унижавани, да му/ им се казва, че длъжностите, които заемат ще бъдат закривани или местени някъде из страната, че ще им бъдат отнемани права, гарантирани от закона, че предоставянето на сексуални услуги върви с длъжността. Последното предизвика усмивка у Вас, което едва ли би се случило, ако съпругата, децата Ви или Ваш близък е в подобна ситуация. Никой не е защитен – нито мъж, нито жена, докато хора с подобно разбиране за държавната служба заемат висши държавни постове. Това е толкова грешно и недопустимо.






Начев е доста открит понякога. Не присъствахте на последното национално съвещание, когато освен въпроси от сорта на „Кого е*а снощи?“, предложението му към мен и други колеги „да се погрижим за простатата на г-н К….., предупреждението към колегите от женски пол „да не се хвалят с кого са спали“, ръководителят на АДФИ предупреди финансовите инспектори да не си мислят, че могат да „уредят нещата за някого по време на финансова инспекция“, т.к. нещата не зависят от тях, даже не зависят от него, а се решават на друго, по-високо ниво (и двете предупреждения казани в присъствието на около 150 човека). Това „цирк“ ли е?

 

Предупредила съм Начев, че ако нещо се случи с мен или с децата ми, изложение на всичко, от което съм била потърпевша, както и на това, на което съм била свидетел, подкрепено със снимки, документи и имена на свидетели, ще стане веднага публично достъпно, за да не може да причинява повече подобни неща на когото и да било и да излага агенцията, министерството и държавата ни.“

 

Предприел ли е нещо Йорданов? Нищо в посока установяване на истината. През месец август 2018 г. Белянова е освободена. Многократните опити от нейна страна да предизвика проверка, която да установи истинността на твърденията й, остават безплодни. Белянова пише и до министъра на финансите, и до министър-председателя. В министерския съвет са запознати и със съдържанието на изпращаните от директора на АДФИ до Белянова обидни и заплашителни съобщения, и с действия на Начев, които в  нормална държава биха довели до незабавното търсене на отговорност на лицето, което ги е извършило. В България, разбира се, такива неща не се случват.






Албена Белянова коментира още пред екипа ни: „Честит ви нов ръководител на хазарта! Чакайте да го проверява АДФИ. Търкайте билетчета и чинно плащайте заплатите и екстрите на тези, за които законите нищо не значат, няма кой да ги накаже, каквито и безобразия да вършат, и пред които жените ви коленичат. Не в знак на уважение."

 

Екип на Фрог нюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 20139 |04.02.2020 Осман Октай пред Фрог: Това е възможност да защитим страната от милиционерско-прокурорската диктатура . 8| 12038 |04.02.2020 Адв. Михаил Екимджиев пред Фрог: Правителството ще реагира срещу Радев чрез прокуратурата . 24| 57171 |04.02.2020 Методи Андреев пред Фрог: Думите на Радев са свързани с тези на Херо Мустафа . 13| 28556 |04.02.2020 Предстои най-голямото американско военно учение в Европа от 25 години

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads