Реклама / Ads
1| 8499 |05.07.2016 НОВИНИ

Само във Фрог: Присъда можела да спаси живота на Христо Полицая

.
Осъдителна присъда е можела да спаси живота на Христо Георгиев-Ицо Полицая, научи Фрог нюз. Бившият служител на МВР бе убит в престрелка с униформени след въоръжен грабеж на заложна къща в кв. „Надежда” на 28 юни т.г.
 
На 20 юни в Софийски градски съд трябваше да се състои поредното заседанието по делото за въоръжения грабеж на златарско ателие на кооперативния пазар в „Люлин”. Подсъдими са Христо Георгиев и Росен Рангелов-Човката. 
Обирът става на 8 февруари 2010 г. Тогава, според обвинителния акт, Рангелов, Георгиев и техния ортак ИванБегов-Селския нахлуват в златарското ателие. Лицата им са омотани с шалове заради видеокамерите. Насочват оръжие към продавачите и отмъкват 3 кг злато и бижута за над 231 000лв.
Грабителите чупят стъклените витрини, за да отмъкнат плячката. Групата е задържана при спецоперация „Златарите”през юли 2010 г. Тримата бандити правят подобен удар на бул.„Мария Луиза”, където ограбват златарски магазин. Разкрива ги чистачка, която запомнила лицето на Бегов, защото според нея бил хубав. След ареста Селския издава Ицо Полицая и Човката. Две години по-късно делото влиза в съда.
На 20 юни е трябвало да има присъди по процеса, ръководен от съдията от Софийски градски съд Мариян Марков. На заседанието обаче Христо Георгиев не присъства, няма и негов адвокат. На всичко отгоре отсъства и един съдебен заседател. Съдия Марков насрочва друга дата за присъдата- 8 юли, но осем дни по-късно Христо Полицая е убит от бившите си колеги в престрелка в кв„Разсадника”. Ако Георгиев се беше явил и получил осъдителна присъда, щеше да е на „топло”зад решетките и нямаше да е мъртъв, коментираха криминалисти.
Очаква се на 8 юли прокуратурата да представи смъртен акт на Христо Георгиев и процесът да приключи с неговия съучастник Човката.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6530 |05.07.2016 Само във Фрог: МВР похарчило 4,5 млн. лв. за проверки с неясен резултат . 0| 5364 |05.07.2016 Само 1 на всеки 14 гимназисти смята, че е финансово грамотен . 3| 12806 |05.07.2016 Само във Фрог: Русия определи ДПС като пропутинска партия . 0| 6468 |05.07.2016 Само във Фрог: Наркомани стряскат малчуганите в Двореца на децата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads