Реклама / Ads
2| 12890 |14.11.2016 НОВИНИ

Само във Фрог: Шефът на НСО търси закрила, за да остане на поста

.
Ангел Антонов минава за много суетен мъж
„Сега е време НСО да си обира крушите от Банкя… и да му се смени ръководството”. Това написа във Фейсбук бившият вътрешен министър Богомил Бонев след като се разбра, че ген. Румен Радев печели президентските избори. Твърди се, че шефът на НСО ген. Ангел Антонов, който е пряко подчинен на президента, търси закрила от политическите партии, за да остане на поста си.
 

 Обществена тайна е, че Антонов  минава за особено близък на депутата от ДПС  Делян Пеевски . Твърди се, че именно Пеевски  е изкомандвал Антонов да вдигне охраната на експредседателя  на ДПС  Лютви  Местан  преди близо година, когато Ахмед  Доган  го отлъчи от партията. Подчинени на НСО  твърдят, че двамата се виждали  и си говорили дружески по телефона. Преди няколко месеца държавни гардове изненадващо  поеха закрилата на Пеевски  по неясни причини. Официалните обяснения бяха свързани с анонимен сигнал, свързан със заплаха за живота на народния избраник. Твърди се, че  Марио, шофьорът на Делян Пеевски, реално  командва НСО. Той разпореждал на секретарката на ген. Ангел Антонов какво да прави. Заповядвал дори да му се предават биографични справки и CV-та на служителите, които са определени да го охраняват, за да знаел всичко за тях и семействата им.

 

Служителите на НСО  се възмущават от безобразието, но най-вече от раболепието на ген. Антонов и страхът му да се противопостави на олигарха Пеевски  Те припомнят скандала преди няколко месеца, когато служители на НСО  се разбунтуваха срещу отношението на Пеевски  и личните му гардове към тях. Заради своята позиция те били преместени в „общи мероприятия” (осигуряване охраната на посолства делегации и пр .), а на тяхно място изпратени  други. Не се изключва вероятността държавните гардове да събират информация за новия президент Румен Радев и да я предоставят на Пеевски.

 

Подчинените на Ангел Антонов го описват като изключително  гъвкав и  приспособим към  политическите промени. Обяснават  го с тесните контакти, които поддържа с  влиятелни политически функционери и мастити бизнесмени. В ГЕРБ минава за много техен човек. Любопитното е, че същото мислят за него в ДПС  и БСП , включително. Антонов работи в МВР , но напуска системата, след като през 2005 г.получава апетитен пост от вече покойния шеф на ДЗИ  Емил Кюлев. След разстрела му Ангел Антонов се връща в МВР , но с надеждата да оглави ГДБОП. Това става по време на тройната коалиция между  ДПС , БСП  и НДСВ. Съдбата обаче му отрежда друга позиция, тъй като в кабинета „Борисов 1”  Станимир Флоров го прецаква, като  поема  антимафиотската  служба.

 

Антонов е принуден да се задоволи с началническото място в ГДНП , като лично  Цветан Цветанов подписва заповедта  му за назначаване. Ангел Антонов се раздели окончателно с МВР  след падането на първото управление на Борисов. Твърдеше се, че мястото му изстинало  заради близостта между двамата. След няколко месечно затишие, обаче  Ангел Антонов възкръсна като Феникс по време на кабинета „Орешарски ”. Президентът Росен Плевнелиев  тогава  мълчаливо подписа указа за назначаването му за шеф на НСО . Така за изминалите години не стана ясно на коя политическа сила Антонов е най-мил.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4379 |13.11.2016 Само щабът на Радев дадоха заявка за пресконференция . 1| 22740 |13.11.2016 Междинни резултати от вота - само в социалните мрежи . 1| 5019 |11.11.2016 ЦИК пред Фрог: Референдумът може да се обжалва до 7 дни . 1| 3790 |11.11.2016 ”Не подкрепям никого” брои само протестния вот на балотажа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads