Реклама / Ads
1| 12109 |02.09.2016 НОВИНИ

Само във Фрог: Шефът на полицията в Благоевград „изгоря” заради главсека Костов

.
”Бушонът” Росен Танушев
Шефът на областната полицейска дирекция в Благоевград Росен Танушев е „изгорял” като бушон по скандала „Агромах”, за да не пострада неговият благодетел главният секретар на МВР Георги Костов. Това научи Фрог нюз от недоволни ченгета в Благоевград.
 
Вчера вътрешният министър Румяна Бъчварова поиска оставката на Танушев заради „превишаване на полицейски правомощия и непремерени действия по отношение на граждани”. Полицейският началник я подаде и тя бе приета. Поводът е арестуването за 24 часа на бизнесмена Методи Бачев, шеф на фирма „Агромах” и собственика на благоевградския сайт Pirinsko.com Иван Хамбарджийски заради пуснатото видео, в което на селски събор от 19 август Бачев заявява от микрофона, че кметът на Симитли Апостол Апостолов е е....л премиера Борисов. Другият факт, взел главата на полицейския началник е, че събора е охраняван от трима полицаи, които обаче са докладвали на следващия ден, че всичко е преминало нормално, тоест са излъгали.

Скандалът обаче е само формалният повод за „отстрела” на Танушев, твърдят ченгета. Полицейският началник е лично протеже на главсека Георги Костов и това е публична тайна в Благоевград. На Костов Танушев дължи шеметната си кариера от началник на РПУ-Сандански до директор на ОДМВР-Благоевград. След като заема най-високия професионален пост в МВР през пролетта на м.г. Георги Костов предлага протежето си Танушев първо за зам.-директор на областната полицейска дирекция през април м.г., а през август 2015 г. го прави и шеф, въпреки, че той е едва на 33 г.

„Всички в Благоевград знаят, че Танушев не смее да мръдне без заповед от Костов”, твърдят ченгетата. Според запознати заповедтта за ареста на Бачев и Хамбарджийски, за които не са събрани данни да са извършили престъпление, но въпреки всичко са арестувани, е дошла именно от главния секретар на МВР, а Танушев просто я е изпълнил. Заради скандала с ареста, заради критики към премиера Борисо,в Танушев „изгорял” като бушон, за да не прострада гуруто му Георги Костов. Полицаите в Благоевград са силно притеснени, защото според слухове се очакват още уволнения, за да се замаже скандала, тоест „покрай сухото ще изгори и мокрото”. Най-вероятно „ще операт пешкира” и тримата полицаи, пратени да охраняват селския събор.

Уволнението на Танушев, маскирано като оставка, е втория сериозен удар върху главния секретар на МВР Георги Костов, който се слави като най-големия кадровик във вътрешнотоминистерство. На 14 август оставка подаде шефът на Гранична полиция Антонио Ангелов, доверено лице на главсека от съвместната им работа в отдел „Убийства” в столичната полиция. Оставката бе поискана заради скандала с обществена поръчка за превоз на заловени чужденци, спечелена от бизнесмен, арестуван за трафик на хора край Царево. 
Отдел „Убийства” на СДВР може да не е разкрил над 150 поръчкови убийства от последните години, но се превърна в „кадрова банка” и „ракета носител” за стремителна кариера в МВР, благодарение на Костов.

Стефан Ташев
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 7638 |02.09.2016 Адв. Ботев за Фрог: Арестът на бизнесмена Бачев говори за зависимости . 0| 7037 |02.09.2016 К. Парамов пред Фрог: Пеевски рязко сменя стила, схемите, играчите . 0| 4388 |01.09.2016 Американските самолети за охрана на небето ни вече са тук . 2| 8816 |01.09.2016 Шефът на „Агромах” арестуван заради пиянските изцепки за Борисов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads