Реклама / Ads
6| 12581 |23.12.2018 НОВИНИ

Само във Фрог: Шефът на СОБТ заподозря преврат заради анкета до баретите „Къде ги стяга чепика“

.
Георги Гайков
Шефът на СОБТ Георги Гайков заподозря опит за преврат, след като в отряда била пусната анкета преди близо месец. В нея е имало куп въпроси към командосите, свързани най-общо с това от какво имат нужда, къде виждат проблемите и какво най-много ги тревожи. Това разкриха пред Фрог нюз служители от отряда.
 

Подчинен на Гайков началник инициирал допитването. Целта, според източниците ни, била да се разбере какво е нужно да се направи за служителите, за да могат по-добре да си вършат работата. Баретите приятно се изненадали, тъй като през последните две години никой не се интересувал от тяхното мнение. Тъкмо започнали да отговарят на въпросите, когато командирът Георги Гайков научил и наредил по телефона на подчинените си да стопира светкавично анкетата. „Започна да вика: Правят ми преврат! Спрете всичко“, допълниха командосите.

 

Те са категорични, че подобен опит не е имало, тъй като допитването е било свързано само с техническото обезпечаване на отряда. Не е тайна, че след трагедията в Лясковец, при която загина командосът Емил Шарков, в СОБТ зрее огромно напрежение. То е  насочено срещу самият Георги Гайков, става ясно от няколко „кървави писма“ на отряда до медиите. В него те разкриват за недопустим натиск от страна на началника. Според източниците ни от МВР са извършени няколко проверки заради брожението. Има данни, че проверяващите са се натъкнали на нередности. „Какво се случва с докладите, обаче не е ясно.  Ръководството няма начин да не знае“, чудят се тежко въоръжените мъже.

 

 Те признаха, че наскоро са се почувствали изключително унизени, когато са били принудени да направят показно пред приятелка на Гайков и външен за системата човек с гърмежи, катерене и  стрелби. Твърди се, че на представлението е имало и деца, което е недопустимо заради съществуваща заплаха.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4483 |23.12.2018 Шефът на пътното в Пазарджик: Настилката е била суха, имало е мъгла, фирмата е изрядна . 11| 5979 |22.12.2018 Шефът на АПИ за катастрофата до Пазарджик: Фирмата за подръжка е закъсняла . 5| 4694 |22.12.2018 Сотир Цацаров: От Лозан Панов чувам само критики, но нищо градивно . 1| 4378 |21.12.2018 Кашъмов: В Бюрото за контрол на СРС има само един юрист

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads