Реклама / Ads
4| 7021 |06.11.2018 ЪNDERGROUND

Само във Фрог: След 20 г. затвор и осъдените на доживот ще могат да излязат на свобода

.
Викторио и Северин
До година - две у нас ще има нова промяна в законодателството в полза на престъпниците. След 20 години затвор дори осъдените на доживотен затвор без право на замяна ще могат да излязат на свобода. Това става ясно от интервю на Фрог нюз с авторитетния адвокат Людмил Рангелов.
 

Това означава, че и най-големите изверги, посегнали на човешки живот като Северин и Викторио, рано или късно  ще им се даде шанс за свободен живот.   

 

„Като членове на ЕС, така или иначе независимо как е осъден даден човек, на 20-та година по негово искане или по инициатива на друг орган, съдът ще е длъжен да разгледа и да се произнесе по статуса на това лице. Дори то да е  осъдено на доживотен затвор без право на замяна, след 20-та година осъденият ще може да види пред себе си някакви по-добри възможности за разлика от близките на жертвата. Това ще бъде въведено у нас, тъй като става дума за европейско изискване. Най-много да се забави година-две. Натам вървим“, каза той.

 

 Във връзка с международните доклади, които сочат, че в България няма върховенство на закона, Рангелов обясни: Когато от Европа ни казват, че липсва върховенство на закона, значи ни казват: При вас няма истинска  държава. Правосъдието е основата на държавата. Така е още от древността. Цивилизацията изисква върховенството на закона да се гарантира.  Щом отвън получаваме подобни констатация, това означава, че у нас  нямаме истинска държава.  Имаме квази държава. Това е много разочароващо.

 

Има ли ценоразпис в съдебната система, склонни  ли са хората да приемат корупцията като нещо нормално и има ли справедливо наказание, четете в рубриката „Интервю“.  

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 10404 |06.11.2018 Само във Фрог: По 50 лв. се търгува информацията за катастрофа с жертви, адвокати се избиват за „кръвнината“ . 8| 20247 |31.10.2018 Само във ФРОГ: МВР крие въоръжен грабеж в София за близо 500 хил. лева . 1| 8215 |18.10.2018 Само във Фрог: Убиецът на Яна-Чеци намалява присъдата си като рисува в арт-клуб . 4| 9857 |17.10.2018 Само във Фрог: Преместиха Сумиста в затвора в Белене да не се „заиграва“ с надзирателите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads