Реклама / Ads
2| 6749 |07.11.2017 НОВИНИ

Само във Фрог: След Петър Москов, болница „Св. Анна” приюти и заместника му Ваньо Шарков

.
Ваньо Шарков
Столичната болница „Св. Анна” приюти не само бившия здравен министър Петър Москов, но и неговия заместник Ваньо Шарков. Това съобщиха за Фрог нюз източници от лечебното заведение.
 
Наскоро медията ни разкри, че Москов изобщо не се вясвал в болницата. Шарков пък е назначен като рентгенолог още през август. Ползвал е отпуска до средата на септември и едва тогава се появил. За последно името му нашумя по време на служебното правителство заради назначаването му в Изпълнителна агенция „Медицински одит” без конкурс, както се изисква. В разгара на скандала заместникът на Москов се зарече, че ще освободи мястото, след като се проведе конкурс. Не е тайна, че Ваньо Шарков минаваше за един от най-верните хора на Петър Москов. Именно той го сложи за шеф на надзора на Здравната каса на мястото на Кирил Ананиев, който пък сега се спряга за бъдещ здравен министър.

Преди няколко месеца в поредица от разследвания Фрог публикува множество съмнителни факти около работата на болница „Св. Анна”. Служебният министър Илко Семерджиев не скри, че тя е натрупала огромни задължения. Опитът му да махне ръководството на лечебното заведение, за да се промени модела на управление, обаче удариха на камък. Ваньо Шарков бе един от големите защитници на Москов по казуса с вноса на турските ваксини "Еувакс" и "Пентаксим". Примоняме ви, че Фрог единствен алармира, че у нас незаконно е внесена забранена за употреба в Европа ваксина "Еувакс", заради високото съдържение на живак. 

Благодарение на сигнала на медията до Върховна административна прокуратура  прилагането на ваксината върху деца беше забранено. В същото време Шарков искаше прокуратурата да се сезира за всяване на паника. Той обикаляше телевизионните студия, за да обяснява, че всичко с вноса на ваксините е наред и процедурите са спазени. Малко по-късно Москов стана клиент на прокуратурата и срещу него започна разследване, което още не е приключило.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4142 |07.11.2017 Четиригодишно дете почина след пожар в Дупница . 1| 5574 |07.11.2017 Парамов пред Фрог: Медиите на Пеевски извращават, нагли са и вулгарно лъжат . 2| 4711 |06.11.2017 САЩ разследва руската ВТБ, ”Креди сюис” и ”БНП-Париба” за корупция . 4| 3971 |06.11.2017 Пентагонът: Само сухопътна операция може да спре Северна Корея

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads