Реклама / Ads
18| 7652 |03.02.2016 НОВИНИ

Само във Фрог: Спецкомисия погва богатите ченгета

.
Нова сцецкомисия ще нищи откъде са богатствата на ченгетата. Тя ще е постоянно действаща и ще се оглавява от главния секретар, научи Фрог нюз от високопоставен полицейски източник.
 
Комисията ще проверява за несъответствия между годишните декларации и начина на живот, който водят органите на реда. Униформени припомнят, че за тази дейност съществува в момента специализирана дирекция „Вътрешна сигурност”, която е основна структура в МВР с изградени териториални структури в страната. Не се изключва възможността тази комисия да има по-специални задачи и то към определени ченгета в системата.

На ченгетата ще им се стъжни, когато разберат какво е заложено в новия Закон за МВР. Въвежда се режим на годишно атестиране, чрез полагане на годишни изпити. Отваря се и възможност за преназначаване в друго населено място, за което ще се получава допълнително възнаграждение, ако периода надвишава 6 месеца.

Финансирането на държавните предприятия ще се извършва едновременно от държавния бюджет и от собствената им дейност. Таксите за вадене на лична карта, шофьорска книжка, задграничен паспорт и регистрация на МПС-та, които в момента се заплащат от всички граждани в България, вече няма да постъпват в централния бюджет на държавата, а директно в тези предприятия. Интересното е, че става дума за милиони лева, които допълнително ще се дадат косвено на МВР за управление и разпореждане. В крайна сметка този законопроект цели прихващането на допълнителни финанси за нуждите на МВР без ясни мотиви как ще се управляват и харчат. За редовите ченгета остават проблемите с битовата престъпност и жертвите на пътя, коментираха те пред Фрог.

Въвежда се нова охрана на полицейските управления, като тя ще се извършва от лица, работещи трета категория труд. Куриозното е, че те ще се назначават по кодекса на труда и ще имат право да задържат без да са минали курсове за охранители по закона за частната охранителна дейност. Как такова лице, което ще заеме длъжност пазач по кодекса на труда, ще може да задържа лица, без да е минал курс и професионална квалификация, не е ясно, чудят се униформените. Откриването на такива нови длъжности допълнително увеличават администрацията в МВР, категорични са те.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 7758 |03.02.2016 Само във Фрог: Пожарната става Агенция, заплатите при пенсиониране от 20 падат на 12 . 20| 11663 |03.02.2016 Коритаров пред Фрог: Смайващ е изборът на Кунева, гласуваха един път за две неща . 18| 5371 |03.02.2016 Учители пред Фрог: Нямаме думи за Кунева! . 16| 6090 |03.02.2016 Само във ФРОГ: ЕК пита България за скандала с ваксините

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads