Реклама / Ads
18| 16409 |22.01.2016 НОВИНИ

Само във Фрог: Спряган за шеф на отбраната, живее на гърба на НАТО

.
Емил Ефтимов
Спряганият за шеф на отбраната контрадмирал Емил Ефтимов, който е шеф на дирекция на НАТО в Брюксел, е вече шест години там, но не си е купил дори собствена кола. За лични нужди и до днес ползва незаконно един от автомобилите на делегацията.
 
Контраадмирал Емил Ефтимов ходи напред-назад и само личните си интереси урежда, категориен е офицер от военното министерство, запознат с работата и задачите на офицерите ни в НАТО. "Той и за старшина не става..", това пък е мнението на генерал, който не е пропуснал нито една стълбица във военната йерархия.

Иначе Емил Евтимов е на най-високата позиция от българските офицери в щаба на НАТО -  директор на дирекция „Сътрудничество и регионална сигурност“ в Международния военен секретариат на НАТО в Брюксел. Преди няколко месеца му изтича мандатът и той се натиска за втори. Това нямало да стане, но по принципа "двама се карат , третият печели", пак му се усмихва щастието и той вече е директор втори мандат в Брюксел. Според хора, които го познават, той в никакъв случай не би сменил НАТО с шеф на отбраната, освен ако не му заповядат.

Източници на Фрог подсказват, че Емил Ефтимов може нарочно да е бил завъртян като име за шеф на отбраната, просто ей така - за демокрация. Но други са на мнение, че зад кандидатурата му са застанали някои бивши шефове на флота и хора от министерския съвет и военното министерство, които  се надяват да го управляват, както си искат. И това може да е вярно, след като Ефтимов е служил само във флота и НАТО и няма необходимия опит от служба в щаб на вид въоръжени сили, в софийски щаб или командване.

Към днешна дата най-големият кандидат за шеф на отбраната си остава генерал-лейтенант Константин Попов. Около това име има обединение от президентството и министердтвото на отбраната. Очаква се тежката дума на премиера Бойко Борисов.Ако това стане Военновъздушните сили ще имат четвъртия началник на отбраната през XXI век.

За другите двама основни кандидати вече писахме, че въпреки професионалните си качества, отстъпват на Попов по документи и черти на характера.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 6718 |22.01.2016 И. Вълчев за Фрог: Властта разиграва пошли спектакли . 16| 11456 |22.01.2016 Журналистът Д. Бузов за Фрог: Кметът на Враца работи за мутрата Ники Турчето . 3| 4774 |21.01.2016 Пак саморазправа в училище. Баща ошамари ученичка заради сина си . 25| 5746 |21.01.2016 М. Найденов за Фрог: Ваксините не са регистрирани, възможно е да заразяват

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads