Реклама / Ads
19| 16431 |30.01.2015 НОВИНИ

Само във Фрог: Старата муцуна ген. Запрянов – пак съветник на военния министър

.
Сега генералът от резерва Запрянов ще е плътно не до Аню Ньойски , а до Николай Земеделски- Досието.
Няма лъжа, няма измама. Съветникът на Аню Ангелов, старата муцуна генерал Атанас Запрянов, се върна в министерството на отбраната и ще се пъчи като съветник и на военния министър Николай Ненчев. След като от червен бесепар стана лоялен на ГЕРБ при Ньойски, сега пък навярно ще е лоялен на земеделеца и властовата коалиция.
 
„ Ще оправя армията за две седмици!”, така заявил свързочникът генерал от резерва Запрянов при представянето му пред министър Ненчев. Някои казват, че било така. Но запознати с нрава на генерала твърдят, че той е твърде хлъзгав и гъвкав, за да поеме такъв спешен ангажимент, както и да го зави открито. По-скоро полудипломатично и предпазливо е обещал да използва познанствата и опита си  в Монс и Брюксел от преди няколко години  и е финтирал пишман министъра с парад на връзките си в НАТО. Да онемее човек!

Да припомним, че повече от петилетка въпросният генерал Запрянов е пенсионер . Преди три-четири години , като протеже на Аню, Ньойски го взе в МО да му плаща заплата и го назначи на извънщатна бройка като "съветник". Какво го е съветвал, никой не разбра, но явно Аню е имал да му връща услуга.

Има ли в щата на министерството на отбраната такива «бройки» сега ? Тези съветници всеки министър може да си назначава колкото си иска и те са безконтролни ..... никой не ги познава, никой не ги вижда какво и дали работят, но със сигурност пълнят кесията с добри заплати. Навярно се водят на работа в "Политическия кабинет" на МО или около него. Така че "безпартийния генерал" Запрянов, явно е успял да навлезе  навътре не само в партийните дела на ГЕРБ, а и тези на Реформаторския блок, чийто представител е министър Ненчев?!

Да си спомним и други неща за съветника.  Този същият генерал Запрянов преди няколко години едва отърва разследване за ГОЛЕМИ далавери, свързани с големите комуникационни проекти в БА и за цяла България (като "Странджа" 1 и 2 и т.н.). И тогава, за да го махнат тихомълком и без скандал, го изпратиха представител на началника на ГЩ в Монс (до Брюксел), независимо, че англиийкият му език беше на ниво ученик от пети клас на селско училище.

Този е същият Запрянов, който имаше "акции" в завод "Самел"-Самоков, защото им пробута (срещу комисионна вероятно, във вид на акции) да изпълнят "пилотния" проект за бъдещата Полева комуникационна система на БА (проекта беше в План-2015 и възлизаше на няколкостотин милиона лева). Този пилотен проект се състоеше в монтиране на американска свързочна апаратура за десетина милиона долара (платени с американски помощи, разбира се), на стари руски трошки (Зилове и подобни). Голям смях беше! И не знам дали изобщо тези "прототипи" и паметници на глупостта сега се използват за нещо в БА.

Този същият генерал на няколко пъти се опита да стартира огромния комуникационен проект (тогава под номер 9 в модернизационния план на БА)  в ролята си на Началник на управление КИС и Главен информационен мениджър. Добре е, че тогава се намериха умни хора да го спрат, защото в действителност всички пари от бюджета на МО с години напред бяха вече похарчени за транспортни самолети и вертолетите Кугар и Пантер и за закупуване на стотици джипове и камиони "Мерцедес".

Фрог нюз
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 6182 |29.01.2015 Петър Кънев пред Фрог: Започва чистка в Сметната палата . 11| 7340 |29.01.2015 С. Ташев, кандидат за шеф на ДАБЧ за Фрог: Корупцията и скандалите ще спрат! . 31| 9801 |28.01.2015 Манолова пред Фрог: Одитори работят на ишлеме в Сметната палата . 24| 13702 |27.01.2015 Частен съдебен изпълнител пред Фрог: Гилдията се раздира от задкулисие и жажда за пари

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads