Реклама / Ads
16| 8362 |09.02.2015 НОВИНИ

Само във Фрог: Танковете са могли да дойдат и при президента Стоянов

.
Срещата на президента Стоянов с Николй Добрев и Георги Първанов
Вечерта преди КСНС в началото на февруари 1997 г. при президента Петър Стоянов ми се обади журналист от столичен вестник и сподели, че разтревожена майка на механик-водач на танк от танковата бригада в Горна баня и се е обадил и с разтреперан глас споделил ‘‘Мамо в парка сме, подгряваме танковете и все момент тръгваме за площада пред Парламента. Кръв ще се лее."
 
"Това разказва тогавашният адютант на началника на ГЩ на БА генерал-ролковник Тотомиров подполковник Владко Владов.

На питането подполковник Владов сега полковник/  отговорил спокойно: "Вие сте почти всеки ден при началника на ГЩ, пишете за армията и по-добре от мен познавате вече новия ЗОВС /Закон за отбраната и въоръжените сили/. Дали пък с този си въпрос не се опитвате да провокирате генерал Тотомиров и още повече, че в закона е записано къде и как участва армията. Което автоматично изключва намеса в граждански процеси".

Сутринта в 6.00 получихме вестниците, генерала ме извика в кабинета и строго ме попита: ‘‘Вие какви интервюта давате наляво-надясно по вестниците в тези трудни дни?". Аз вечерта не го бях запознал с проблема, защото го сметнах за разрешен и не се досещах дори, че ще бъда споменат в медийно в каре , та дори и с такава цветуща фраза:"подп. ..........каза, че танковете няма да дойдат". Двама сме в нашата държава споменали за танкове: един държавник и един служил и  служещ на държавата си, смоня си още полковникът.

Сега е ясно, че това е било провокация. Но тогава? Горнобанската танкова бригада вече я няма. Може би и заради това да е била ликвидирана, за да не идват танковете.Но днес на дневен ред са вече натовските танкове. Те идват!

След като преди време за разполагането на няколко десетки американски танкове на българска територия спомена командващият СВ на САЩ в Европа ген. Бен ходжис, то сега това е потвърдено пред журналити и от военния ни министър Николай Ненчев. Става ясно, че освен коанден център на НАТО в София, ще ни бъде предоставена и бронирана техника.

Думите на генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг са категорични, че разполагането на командни центрове в България, Полша, Румъния и Прибалтийските републики  е най-голямото разширение на НАТО от много време насам. И България като "фронтова държава" по думите на зам. държавния секретар на САЩ Виктория Нюланд е в кюпа на страните, заплашени от Русия. Започва се с команден център, после идват танковете, малки сили за бързо реагиране, а накрая ще видим кой ще брои пилците....
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 12697 |09.02.2015 О. Октай пред Фрог: Службите унищожават ДПС заради НАТО . 8| 4744 |09.02.2015 Стоянов: Хората се самозащитават; трябва закон . 17| 4487 |08.02.2015 Станишев: БСП възвръща самочувствие, трябва да работи за периферия . 1| 4833 |07.02.2015 Мъж закла приятелката си, пробва да се самоубие

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads