Реклама / Ads
1| 7555 |28.06.2016 НОВИНИ

Само във Фрог: Цацаров махнал съпруга на съдия Соня Найденова от висок пост в прокуратурата

.
Сотир Цацаров
Главният прокурор Сотир Цацаров е махнал от висок пост в прокуратурата съпруга на съдия Соня Найденова. Двамата влязоха в остър спор миналата седмица, при който обвинител №1 загатна, че зад разправията прозират лични противоборства.
 
На заседание на ВСС Цацаров изригна срещу Найденова „Много е низко това, което правите г-жо Найденова, затова защото аз го предлагам, низко е защото имате лични семейни причини за това, защото трябва да развиете тезата, че главният прокурор се намесва в работата на съдилищата“. Много хора се запитаха защо професионалните припирни се сведоха до лични нападки.

Юристи припомнят пред Фрог, че до средата на миналата година съпругът на Найденова-Веселин е оглавявал отдел „Надзор за законност” към ВАП. Задачата на звеното е да следи как държавните ведомства и общините съблюдават закона. Изненадващо той бил махнат от поста по разпореждане на Цацаров и пратен като редови обвинител в съвсем друг отдел, разположен в друга сграда. Любопитното е, че това се е случило точно след първите разкрития на ръководения от Веселин Найденов отдел за масови регистрации на един и същи адрес преди изборите.

Няколко месеца по-късно-в началото на 2016 г. ВСС също толкова изненадващо отстрани Соня Найденова от поста представляващ на ВСС. На нейно място бе сложен Димитър Узунов. Някои публикации го сочат за близък до премиера Бойко Борисов.

Припомняме ви, че скандалът между Цацаров и Найденова се развихри по повод внесеното от главния прокурор предложение да се сформира комисия, която да прецени нуждите на пограничните съдилища и прокуратура от допълнително персонал и финансиране, заради по-голямата заетост покрай бежанската вълна. Найденова контрира, че такава реакция не е и необходима, тъй като последните данни показват намаляване на бежанския поток с 20%.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 9135 |27.06.2016 Само във Фрог: МВР избягва с хватки въпроси на депутати за дейността на ведомството . 4| 4510 |27.06.2016 Ердоган се извини на Путин за сваления през ноември самолет . 1| 7077 |27.06.2016 Проф. Кантарджиев за Фрог: Хламидии и трихомоназа дебнат в басейна . 1| 4157 |27.06.2016 Европрокурорите дойдоха, първата им среща е с Цацаров

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads