Реклама / Ads
11| 5887 |26.06.2014 НОВИНИ

Само във Фрог: На Видовден замислиха нова формация; тръгва на Илинден

.
Хора от всички краища на България се събраха на Видовден в читалището на старата българска столица Плиска, за да поговорят за бъдещето на България.
 

Мястото било избарно неслучайно, защото няма друго такова, което така добре да олицетворява миналото, настоящето и бъдещето на страната ни. Не че не можехме да изберем и друго място за нашата среща, заяви за Фрогнюз общинският съветник от Варна Костадин Костадинов, един от идеолозите на събитието. Лъскави зали с климатици и всички удобства има навсякъде по големите градове. Но големите градове вече не са България. Те са анклави, изпълнени със самодостатъчно и самодоволно население, все по-непознаващо и неразбиращо останалата част от страната, казва кой.

 

Кои сме ние? Ние сме млади, работещи, национално мислещи, образовани и семейни българи, които искаме да запазим България и за нашите деца. По-голямата част от нас не са членували в политически партии, но всички сме обединени от едно - разочарованието от политическата ситуация в страната и нежеланието ни повече да стоим безучастни сред общата деградация на народа, обществото и държавата. Защото това, че сме разочаровани не значи, че сме отчаяни. Ние не искаме повече някой друг да определя съдбата ни, не искаме и някой друг да ни оправя. Пораснахме и можем да се справяме сами. Ще поемем отговорност за себе си и ще създадем нова организация, която нарекохме "Възраждане", обяснява той.

 

Принципите, които ни водят, почиват на нашето разбиране за свободата, достойнството и силата на националната общност. За нас основни стълбове, които изграждат и поддържат държавата и обществото са семейството, морала и образованието.

 

Учредителното събрание е насрочено на 2 август, Илинден, отново в Плиска. Защото Видовден е ден за разплата, а Илинден е ден за бунт. Бунт срещу конформизма, инерцията, нихилизма, упадъка и неверието, казва Костадинов.

 

Повече четете ТУК

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 5743 |25.06.2014 И. Великов пред Фрог: Незаконните постройки са дело на чиновници от "Аспарухово" . 4| 5766 |25.06.2014 Проф. Кантарджиев пред Фрог: Антракс и Нилска треска заплашват след пороите . 1| 5999 |20.06.2014 Демби пред Фрог: Не подозирам Баретата за взрива в дома ми . 44| 6383 |20.06.2014 Половин денонощие кризата в страната е на самотек !

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads