Реклама / Ads
6| 8795 |20.06.2016 НОВИНИ

Само във Фрог: Връщат в МВР „топексперт” на #КОЙ, героят от Лясковец” става шеф на ченгетата в Пазарджик

.
Кадрите на модела #KОЙ бележат нов подем в МВР. Скандално уволненият шеф на сектор „Борба с престъпленията с широка обществена опасност” в ГДНП Борислав Александров, известен като Боби Г..., се връща на бял кон, след като Румяна Бъчварова го уволни заради секретни документи, открити в служебната му каса.
 
Идеологът на трагичната операция в „Лясковец” Атанас Илков, също след уволнението си се гласи да оглави полицията в Пазарджик. Това научи Фрог нюз от високопоставен източник във вътрешното ведомство.

До изгонването на Боби Г.... се стигна след множество сигнали на ченгета по времето, когато шеф на МВР бе Йордан Бакалов. Именно по негово нареждане се извърши проверка и се установиха куп нередности. По неофициална информация в служебната му каса проверяващите от „Инспектората” намерели много СРС-та, които не би трябвало да притежава по закон. Твърде любопитно се  развива съдебната сага на Александров във ВАС, свързана с неговото искане да го върнат на работа. На първа инстанция той печели делото, но по незнайни причини МВР не обжалва решението. Подобна практика към други служители до този момент няма.

Ченгето остана в историята на МВР и прокуратурата със смехотворната акция срещу тримата „убийци” на депутата от ДПС Делян Пеевски. Скалъпената операция принуди държавното обвинение и лично главния прокурор Сотир Цацаров публично да се извини и да признае пълния провал на службите. Макар, че предмета на дейност на Г... беше да разобличава рекетьори и изнудвачи, именно на него, по поръчка на КОЙ,  бяха възложени действията срещу КТБ. Колеги на Александров са категорични, че той няма икономическо образование и никога не е нищил престъпления във финансовата сфера. Заради секретната информация, открита по-късно в сейфа му, Боби се раздели с допуска до класифицирана информация. Поради тази причина, поне на този етап, той няма да може да заема пост, който изиска работя с такива документи, категорични са бившите му колеги. Те, обаче допускат, че едно телефонно обаждане на КОЙ в ДИКСИ би могло на практика да разреши и този проблем, припомняйки, че за броени часове институцията даде допуск на Делян Пеевски при назначаването му за шеф на ДАНС. Борислав Александров е засичан многократно в прословутия хотел „Берлин”, считан за основно леговище на политико-мафиотския модел.

Израстване в кариерата се предвижда и за другия галеник на съдбата, също любимец на КОЙ-Атанас Илков. Преди седмица Фрог ви информира, че след като беше уволнен заради провала на операцията в „Лясковец”, той вече е върнат в МВР като шеф на криминална полиция в Пловдив. В момента ръководството на ведомството го гласи да оглави ОДМВР-Пазарджик. Региана се счита изцяло за лична губерния на Пеевски.  Докато Атанас Илков водеше криминалния отдел в ГДНП, незаконно беше подслушван Касим Дал и то по анонимен сигнал. Целта на мероприятието бе да се следят изкъсо всички действия на един от опонентите на ДПС.  В сигана се твърдеше, че Дал  и ходжата на Сърница Саид Мутлу са готвили екзекуцията на Делян Пеевски и Лютви Местан. Това бе повод Местан да бъде „опакован” от НСО и всяка негова стъпка да бъде следена. Пеевски тогава отказа охрана.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 8003 |20.06.2016 Джо Лин Търнър за Фрог: Светът стана различен, на младите им е много трудно . 6| 4553 |18.06.2016 В Слънчев бряг само срещу паспорт . 8| 4822 |17.06.2016 Само във Фрог: „Почетните знаци” в МВР привършиха . 23| 19134 |16.06.2016 Само във Фрог: Прокуратурата захапа П. Москов, иззеха електронната му поща заради ваксините

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads