Реклама / Ads
3| 7756 |19.11.2015 НОВИНИ

Само във Фрог: Всички осъдени от „Килърите” се влюбиха в затвора във Варна

.
Групата на Пешо Сумиста демонстрира добро настоение в съдебната зала
Всички осъдени от групата за мокри поръчки „Килърите”, начело с Петър Стоянов-Сумиста, толкова са си харесали затвора във Варна, че поискали да си излежат присъдите там. Те пуснали искане до управата на пандиза, да не ги местят на друго място, стана ясно днес на съдебното заседание на апелативния съд в морската столица.
 
Втори ден продължават разпитите на свидетелите по искане на ВКС, преди да се произнесе по доживотните присъди на трима от членовете на бандата-Пешо Сумиста, Васил Костов-Кеца и бизнесмена Георги Вълев. Те и още няколко души отговарят пред Темида за убийствата на Румен Рачев и Петър Лупов.

В края на процеса съдебните заседания тръгнаха като по ноти. За разлика от друг път, свидетелите спокойно даваха показания. Разказваха по няколко часа, без да бъдат притискани или психически тормозени от подсъдимите. На днешното заседание бяха изслушани братът на убития банкер Емил Кюлев-Юри, адвокат Пламен Луков и също така братът на подсъдимия Георги Вълев-Таньо. Любопитното е, че техните разкази напълно се допълваха относно принудителния начин, по който навремето е била взета Тракия банк от акционерите. Била направена и аналогия с начина, по който беше фалирана КТБ.

Последващите опити на ощипаните, да си върнат заграбеното от убития Емил Кюлев, довели до финансови машинации и убийства, става ясно от свидетелските показания. В цялата схема по думите им , били използвани връзки и контакти на високо ниво в държавата-управляващи, висши магистрати и членове на ВСС дори. Така стана ясно, че цялата държавна машина била впрегната в процеса на заграбване на банката в полза на Емил Кюлев. На въпрос на съда към Пламен Луков защо не си е поискал хонорара от Георги Вълев за съдействието, той отговори: „Нали виждате какво се случи с всички, които си имаха работа с него. Правете си сметката”. Той подробно обясни как парите, дадени на Вълев от вдовицата на Кюлев били прехвърлени след това към две офшорки, за да не се платят данъци на държавата.

Вчера пък показания в съда даде приятелка на подсъдимия Васил Костов, която е пряк свидетел на убийството на Румен Рачев.  Следващото заседание е насрочено за 3 декември т. г.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4427 |19.11.2015 Тежко обвинение за пътника, „свалил” самолета в Бургас . 4| 4396 |19.11.2015 Първо във Фрог: Джон Джихадиста е жив, твърдят арабски медии . 11| 7165 |19.11.2015 Абуаси пред Фрог: Белгиеца не е "мозъка" на атаките в Париж, други двама са . 1| 4519 |19.11.2015 Самолет кацна принудително в Бургас заради сигнал за бомба

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads